Sredi Kopra s preveliko hitrostjo vozil po zadnjem kolesu predelanega mopeda

Policisti so 6. julija ob 22.40 zasegli moped 14-letniku iz okolice Kopra. Policista sta pri izvajanju nadzora prometa v Kopru opazila voznika mopeda, ki je peljal proti Pristaniški ulici po zadnjem kolesu, s preveliko hitrostjo, zato sta ga ustavila. Zaradi suma, da moped presega največjo moč motorja ali največjo konstrukcijo hitrost, določeno v homologacijskih dokumentih vozila, je bil odrejen izredni tehnični pregled. Ta je pokazal, da moped dosega hitrost 87,7 kilometra na uro. Moped so mu zasegli. O postopku s kršiteljem ter o zasegu vozila bo obveščeno okrajno sodišče Koper, oddelek za prekrške.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA

PRIMORSKA > Nekdo je vlomil v parkomat v Kopru in iz njega pobral denar.

Ukradli električni skiro in električno kolo

V Postojni je nekdo ukradel električni skiro, vreden približno 440 evrov.

V Portorožu pa je nekdo ukradel električno kolo Hi-Bike enduro 8.0, metalne sivo-modre barve, z oranžno-črnimi vzorci, vredno 2000 evrov.

Gledal v telefon in trčil v kolesarja

Koprčan je prijavil, da ga je na poti v Žusterno zadel v roko fant s skuterjem. Na kraju so policisti ugotovili, da je mladoletnik peljal električni skiro. Ker je med vožnjo uporabljal mobilni telefon, je zapeljal na nasprotni pas kolesarske steze in trčil v nasproti vozečega kolesarja. Kolesar se je pri tem lažje poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Mladoletniku sledi obdolžilni predlog, prijavitelju pa so izdali plačilni nalog.

Ne bi smeli v Slovenijo

Sinoči ob 23.50 so policisti na Škofijah ustavili avtomobil renault laguna, ki ga je peljal 27-letni voznik iz Kranja. V vozilu je bilo pet Turkov, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Policisti še obravnavajo zadevo, za voznika bodo podali kazensko ovadbo.

Brez izpita in brez avta

Opolnoči so policisti v Izoli ustavili 44-letnega voznika avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Vijugal po cesti

Policisti so ob 1.20 dobili obvestilo, da pri Kozini (proti Ljubljani) po avtocesti vijuga avtomobil. Policisti so ustavili 20-letnega voznika, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,11 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Hitri test za droge je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Poleg tega so policisti ugotovili, da je z bokom vozila oplazil odbojno ograjo, ker ni vozil po sredini. Sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano