Sodišče moškega za večletno spolno zlorabo pastork obsodilo na 30 let zapora

Kranjsko okrožno sodišče je konec marca 53-letnega moškega z območja Gorenjske, ki je po ugotovitvah sodišča dolga leta sistematično fizično in spolno zlorabljal hčerki svoje zunajzakonske partnerice in zlorabo snemal, obsodilo na 30 let zapora. Sodba sicer še ni pravnomočna, je v torek poročal spletni Gorenjski glas.

 Foto: SRDJAN ZIVULOVIC
Foto: SRDJAN ZIVULOVIC

KRANJ > Na Okrožnem državnem tožilstvu v Kranju so za Gorenjski glas potrdili, da je sodišče obtožencu, zoper katerega so vložili obtožnico za enajst kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost, kazen 30 let zapora izreklo 22. marca.

Obtoženi naj bi po poročanju medija osem let sistematično fizično in spolno zlorabljal pastorki, od katerih ena velja za slabotno osebo. Njegova ravnanja je policiji prijavila ena od pastork po tem, ko se je odselila od doma.

Sojenje je po odločitvi sodišča zaradi zavarovanja osebnosti dveh oškodovank potekalo za zaprtimi vrati.

Kranjsko tožilstvo je zadevo v obravnavo prejelo po redni poti, sprva zaradi surovega ravnanja, družinskega nasilja in spolne zlorabe, šele med sodno preiskavo pa se je izkazalo, da naj bi šlo za večletno zlorabljanje, še piše portal.

Naknadno se je izkazalo tudi, da naj bi obtoženi pastorki zlorabljal že v času, ko sta bili mladoletni, in da svoje početje snemal, posnetke pa hranil. Obtoženemu je sodnica podaljšala tudi pripor, medtem ko je oškodovanki s premoženjskopravnima zahtevkoma napotila na civilno pravdo, še piše Gorenjski glas.


Najbolj brano