Skozi okno poskušal vlomiti v hišo v Prvačini

Policisti so v sredo popoldne obravnavali poskus vloma v hišo na območju Prvačine. Po prvih zbranih podatkih je neznanec med vikendom s pomočjo neznanega predmeta skušal vlomiti skozi okno. Pri tem je poškodoval okensko roleto. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Včeraj dopoldne so policisti v Idriji opravljali meritve hitrosti in pri tem 26-letnemu vozniku avtomobila izmerili hitrost 74 kilometrov na uro. V nadaljevanju postopka so mu odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven na kokain, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Idrijski policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, glede na rezultate toksikološke preiskave bodo zoper voznika podali ustrezen ukrep. Prav tako je bil vozniku izdan plačilni nalog zaradi prekoračitve hitrosti v omenjenem naselju.

Vozila so zasegli

Policisti so včeraj ponoči na območju naselja Črniče ustavili in kontrolirali voznico avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Ajdovski policisti so ji vozilo zasegli, zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti so v sredo zvečer na območju Idrije ustavili in kontrolirali voznico avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ji vozilo zasegli, čaka jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper voznico zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o voznikih podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Iz taksija izstopili štirje Egipčani, ki so v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite

Včeraj popoldne so policisti med rednim nadzorom cestnega prometa na območju Šempetra pri Gorici opazili sumljiv avtomobil, iz katerega so izstopile štiri osebe, voznik avtomobila pa je nato odpeljal v smeri hitre ceste. Policisti so zapeljali za omenjenim vozilom zaradi suma, da je v vozilu prevažal nezakonite migrante, in ga v omenjenem naselju kmalu ustavili.

V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je 46-letni voznik taksija iz notranjosti Slovenije do Šempetra pri Gorici, blizu slovensko-italijanske državne meje, prevažal štiri tujce, državljane Egipta, stare od 20 do 27 let, ki so pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite. Policisti so tuje državljane kmalu izsledili in z njimi izvedli ustrezne postopke. Policijski postopki z omenjenimi tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, namreč še niso zaključeni. O varnostnem dogodku je policija seznanila tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki usmerja predkazenski postopek.

Novogoriški kriminalisti so 46-letnemu vozniku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih in bo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden in izročen v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici.


Najbolj brano