Sirene so tulile ves dopoldan

Danes dopoldne sta se skoraj istočasno zgodili dve prometni nesreči na hitri cesti H4. Voznik kombija se je na vhodu v pokriti vkop Vipavski Križ zaletel v vozilo cestnega podjetja, voznica pa se je pred razcepom Nanos zaradi zdravstvenih težav zaletela v ograjo. Na Vogrskem je kolesar izsilil prednost voznici, ki je z avtom trčila vanj, voznik avtomobila pa je zbil pešakinjo.

Voznik kombija je na hitri cesti trčil v tovorno vozilo cestnega podjetja in promet ohromil za eno uro. Foto: PUNG
Voznik kombija je na hitri cesti trčil v tovorno vozilo cestnega podjetja in promet ohromil za eno uro. Foto: PUNG

SEVERNA PRIMORSKA > Prometne nesreče na severnoprimorskih cestah so se danes vrstile druga za drugo. Ob 6.45 je v krožnem križišču v Šempetru pri Gorici voznik avtomobila na prehodu za pešce spregledal in zbil pešakinjo, ki je po trčenju padla po cesti in pri tem utrpela predvidoma lahke poškodbe. Oskrbeli so jo v šempetrski bolnišnici, novogoriški prometni policisti pa bodo zoper voznika podali ustrezen ukrep.

Nekaj minut pred 10. uro sta se na hitri cesti H4 dve nesreči zgodili skorajda istočasno. Na odseku med Vipavo in razcepom Nanos je voznica z desnim bočnim delom avtomobila trčila v obcestno varnostno ograjo. Kot so ugotovili policisti, je do nesreče prišlo zaradi zdravstvenega stanja voznice.

Posredovali so tudi gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna, ki so med drugim zavarovali kraj nesreče, ajdovski reševalci pa so voznico z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Za eno uro pa je promet ustavila prometna nesreča, ki se je zgodila na vhodu v pokriti vkop Vipavski Križ med Ajdovščino in Selom v smeri Vrtojbe. Prometni policisti so ugotovili, da je 43-letni voznik kombija prehitro peljal po voznem pasu hitre ceste iz Ajdovščine proti Selu in s sprednjim delom vozila trčil v zadnji del tovornega vozila cestnega podjetja. V prometni nesreči nihče ni utrpel poškodb, nastala je materialna škoda. Novogoriški prometni policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Ob 11.30 so novogoriški policisti, reševalci in gasilci hiteli na Vogrsko, kjer se je v nesreči poškodoval starejši kolesar. Ta se je po stranski poti pripeljal iz smeri zadrževalnika Vogršček in v križišču z glavno cesto zapeljal levo proti Volčji Dragi. Takrat je z njegove leve strani pravilno in počasi pripeljala starejša voznica in s sprednjim desnim delom vozila trčila v kolesarja, ki se je predvidoma lažje poškodoval. Oskrbeli so ga novogoriški reševalci in ga z reševalnim vozilom odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so mu zaradi izsiljevanja prednosti izdali plačilni nalog.


Najbolj brano