S štirih metrov padel na glavo

Slabo se je včeraj zjutraj končalo delo 49-letnega delavca iz Ljubljane. Med urejanjem fasade je padel z odra in pristal dobre štiri metre niže na glavi. S hudimi poškodbami so ga v kritičnem stanju odpeljali v bolnišnico.

Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc
Fotografija je simbolična. Foto: Ilona Dolenc

DOLNJI ZEMON Nesreča se je zgodila včeraj 20 minut čez osmo uro. Skupina delavcev se je v Dolnjem Zemonu pripravljala, da bo na stanovanjski hiši začela delati fasado, ko je nesrečnemu 49-letnemu delavcu iz Ljubljane na gradbenem odru zdrsnilo. Zaradi tega je padel dobre štiri metre v globino in pristal na trdih tleh.

Žal je ob padcu ob tla udaril prav z glavo in negibno obležal. Na pomoč so mu takoj priskočili kolegi in domačini, vendar mu niso mogli veliko pomagati. Na kraj so kmalu prihiteli bistriški gasilci in reševalci, ki so ga oskrbeli in s hudimi poškodbami glave odnesli v reševalno vozilo. Po neuradnih informacijah naj bi takoj zaprosili tudi za helikopterski prevoz, vendar naj helikopter ne bi mogel prileteti na Bistriško zaradi slabega vremena.

Bistriški reševalci so ga zato z rešilcem odpeljali v ljubljanski klinični center, od koder so sporočili, da je delavec v kritičnem stanju in smrtni nevarnosti. Policisti so z ogledom kraja izključili tujo krivdo, dopoldne pa je primer prevzel delovni inšpektor, ki bo ugotavljal še druge okoliščine.


Najbolj brano