S plenom so se Dolenjci pripeljali le do Vrhnike

Po hitri in usklajeni akciji so policisti v sredo popoldne pri Vrhniki prijeli peterico osumljenih, ki jih je očividec v Godoviču zalotil pri tatvini v trgovini. V vozilu so imeli menda precej plena, za katerega policisti še ugotavljajo, kje so ga osumljeni dobili.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

GODOVIČ > Idrijski policisti so v sredo popoldne dobili obvestilo, da je nekdo v trgovini v Godoviču ukradel več izdelkov. Očividec je opazil več sumljivih oseb, ki so kradle stvari iz vetrolova trgovine in takoj obvestil policiste. Sporočil jim je tudi, v katero smer so se z avtom odpeljali. Novogoriški operativno komunikacijski center je o vozilu s sumljivimi osebami obvestil patrulje na terenu. Vozilo z osumljenimi so policisti nazadnje opazili na Vrhniki in ga ustavili.

V avtu je bilo pet ljudi, doma z območja novomeške policijske uprave, tri ženske in dva moška. Po naših podatkih so osumljeni romske narodnosti. Policisti so med postopkom ugotovili, da je v vozilu precej različnih izdelkov, za katere pa voznik in sopotniki niso imeli računov, s katerimi bi dokazali plačilo nakupa. Iz trgovine v Godoviču je po prvih podatkih izginilo več različnih alkoholnih pijač, sladkarije, igračke ... Kaj natanko so izmaknili iz trgovine, bo znano po inventuri. Sicer pa policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o tem, kje bi se lahko peterica še smukala in kaj sproti ukradla. Idrijski policisti bodo po končani preiskavi osumljene zaradi tatvine v Godoviču ovadili novogoriškemu tožilstvu.

Na Goriškem pa možje postave preiskujejo vlom v lovsko kočo v Potoku pri Dornberku. Neznani nepridiprav je vlomil v hladilnico, nato pa ukradel profesionalne nože, brusilec nožev in posodi, vse skupaj vredno približno 1000 evrov.


Najbolj brano