Prvi končal na njivi, drugi trčil v ograjo

V soboto sta voznika, ki sta preslišala napotke, da alkohol ne sodi za volan, na svoji koži preizkusila, kakšne so lahko posledice takšnega nevarnega početja. Oba sta pijana sedla za volan in povzročila prometni nesreči, v katerih na srečo ni bilo drugih vpletenih.

 Foto: FB PU Koper
Foto: FB PU Koper

Slabo se je v noči na soboto končala vožnja za 34-letnega voznika. Malo pred tretjo uro se je z avtom peljal iz Ozeljana proti Vogrskemu, ko ga je na ravnem delu ceste zaneslo preveč blizu desnemu robu ceste. Zapeljal je z vozišča in se z avtom večkrat prevrnil. Nazadnje je avto na njivi obstal na kolesih.

Na kraj nesreče so prihiteli policisti in novogoriški poklicni gasilci, ki so do prihoda reševalcev pomagali lažje poškodovanemu vozniku. Policisti so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal na pravi vzrok njegove nezanesljive vožnje. Napihal je 0,72 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,51 promila). Policisti bodo zato proti njemu spisali obdolžilni predlog.

V soboto zvečer, nekaj minut pred 20. uro, pa je nesrečo povzročil 33-letni voznik, državljan Bosne in Hercegovine, ki živi na Bistriškem. Peljal se je iz Pivke proti Ribnici, v levem ostrem in nepreglednem ovinku je zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v ograjo. Policisti so tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je za volan sedel precej pijan. Napihal je 0,90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,89 promila).

Po končanem postopku si je zagotovil varen prevoz do doma. Policisti bodo tudi proti njemu spisali obdolžilni predlog. Oba sta vsaj začasno ostala brez vozniškega dovoljenja.


Najbolj brano