Pri sestopu med Voglom in planino Razor se je poškodoval pohodnik

Pri sestopu z vrha Vogla proti Krnici se je včeraj popoldne poškodoval 40-letni pohodnik iz Švice. Poškodoval si je levo roko, desno nogo in odrgnil levo koleno. Po padcu je s pomočjo partnerke sestopil do koče na planini Razor, kjer so ga oskrbeli gorski reševalci GRS Tolmin, nato so ga člani dežurne ekipe GRSZ z Brnika s helikopterjem Letalske policijske enote prepeljali na zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice.

Fotografija je simbolična. Foto: PU Nova Gorica
Fotografija je simbolična. Foto: PU Nova Gorica

PRIMORSKA > Policiste so včeraj ob 18.16 obvestili o vlomu v avtomobil znamke renault blizu Trnovega ob Soči. Vlomilec je iz vozila ukradel tam nameščeno avtomobilsko kamero znamke navitel, s čimer je oškodovancu povzročil škodo za približno 200 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Vlomili v gostinski lokal

Danes zgodaj zjutraj so policiste obvestili o vlomu v gostinski lokal v Ajdovščini. Vlomilec je razbil večje steklo na vhodnih vratih, vstopil v objekt in ukradel manjšo vsoto denarja. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Za prehitevanje ni bilo dovolj prostora

Včeraj okrog 17.10 je 43-letnik vozil iz Ročinja proti Tolminu. Iz Tolmina proti Ročinju je vozil zaenkrat še neznani voznik drugega avtomobila znamke VW, ki je začel prehitevati pred seboj vozeče vozilo in se ni prepričal, ali ima za to na cesti dovolj prostora. Da bi preprečil trčenje, je 43-letnik zaviral, za njim vozeče vozilo, ki ga je vozil 33-letnik, pa ni imelo zadostne varnostne razdalje in je trčilo v njegovo vozilo. Zaradi bolečin v vratu je 43-letnik poiskal zdravniško pomoč v ZD Tolmin. Na udeleženih vozilih je nastala škoda. Ko bodo tolminski policisti izsledili povzročitelja nesreče (lastništvo vozila so ugotovili), bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

Kolesarka padla in se poškodovala

V Novi Gorici je včeraj ob 20.25 med vožnjo iz središča mesta padla in se lažje poškodovala starejša kolesarka. Glede na sedanje ugotovitve je bil vzrok prometne nezgode zdravstvene narave. Kolesarko so odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Najbolj brano