Pri omejitvi 50 km/h je vozila 110 km/h

V petek ponoči so na Dolinski v Kopru 24-letni voznici osebnega avtomobila izmerili hitrost 110 km/h (omejitev je 50 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V petek dopoldan je moški na parkirišču pred trgovskim centrom v Kopru iz vozila ukradel denar. Lastnik vozila je stekel za njim, ga dohitel in prijel, zatem pa je prišel drugi neznani moški in lastnika vozila z nečim pošprical v obraz. Oba osumljena sta nato pobegnila z vozilom. Policisti glede na zbrane informacije intenzivno zbirajo obvestila.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje

V petek zvečer so policisti prejeli prijavo nasilja v družini na območju Sežane. Policisti so ustavili nasilnega moškega, ki je peljal osebni avtomobil.

Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,89 mg/l alkohola, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Ker daljše obdobje izvaja fizično in psihično nasilje, bo zanj podana kazenska ovadba, sledi mu tudi obdolžilni predlog. Poleg tega so mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Trčil je v pešca

V petek je v Hrpeljah 67-letnik z osebnim avtomobilom na prehodu za pešce trčil v 73-letnega pešca. Ta se je pri trčenju lažje poškodoval, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Vrglo jo je skozi vrata

Policisti so v soboto posredovali pri hudi prometni nesreči v Dutovljah. Ugotovili so, da je 24-letni domačin peljal iz Dutovelj proti Tomaju. Ko je pripeljal v ovinek, je vozilo zavrtelo in je trčil v kamniti zid, pri tem pa je 53-letno sopotnico vrglo skozi sopotnikova vrata, ki so se odprla pri trčenju. Huje poškodovano so odpeljali v SB Izola, sledi kazenska ovadba.

Sladko vince piti...

V soboto popoldan je koprske policiste poklical očividec in prijavil, da na cesti od Rižane proti Dekanom močno vijuga osebni avto. Policisti so ustavili 53-letno voznico, kateri je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,00 mg/l alkohola. Pridržali so jo, sledi ji pa še obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Grafitiranje se ne splača

Policiste PP Postojna so v četrtek dopoldne obvestili, da so ponoči neznanci z grafiti popisali fasado na OŠ Miroslava Vilharja v Postojni. Med obravnavo so opazili, da je s podobnimi grafiti popisana tudi sosednja stavba, v kateri je knjižnica. Obe ustanovi so storilci oškodovali za skupno 2.000 evrov.

S kvalitetnim delom neposredno po zaznavi so policisti tudi identificirali dva storilca. Pri ogledu krajev so namreč našli in zavarovali dokazne predmete, z nadaljnjim zbiranjem obvestil pa ugotovili, da sta dejanji storila 16- in 17-letna Postojnčana, ki ju bodo kazensko ovadili na državno tožilstvo.


Najbolj brano