Preiskujejo okoliščine nesreče s pobegom v Novi Gorici

Policisti preiskujejo okoliščine prometne nesreče s pobegom, ki se je zgodila v petek, 17. novembra ob 16.57, na Prvomajski ulici v Novi Gorici, med tamkajšnjim večjim nakupovalnim centrom in blokom v Rejčevi ulici. V prometni nesreči sta bila udeležena 30-letna voznica električnega skiroja in neznani voznik avtomobila.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Po sedaj zbranih informacijah je voznica električnega skiroja vozila po kolesarski stezi in pred krožnim križiščem v bližini bloka na Rejčevi ulici 15 prečkala Prvomajsko ulico. Vozila je po kolesarski stezi iz smeri trgovskega centra Supernova proti Rejčevi ulici. Ko je zapeljala preko otoka, ki ločuje levo in desno smerno vozišče Prvomajske ulice, jo je zadel zaenkrat še neznani voznik manjšega rdečega vozila z nameščenimi registrskimi tablicami goriškega območja, ki je peljal po Prvomajski ulici iz smeri Erjavčeve ulice proti Solkanu. Voznica električnega skiroja je po trku padla na tla. Neznani voznik se je z vozilom najprej za trenutek ustavil, nato pa sunkovito odpeljal proti Rejčevi ulici in na kraju prometne nesreče voznici električnega skiroja ni nudil pomoči niti posredoval svojih podatkov oziroma o tem obvestil policije. Voznica električnega skiroja je kasneje zaradi bolečin poiskala zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče s pobegom policisti pozivajo vse morebitne očividce oziroma vse občane, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče s pobegom, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica na Sedejevi ulici 11, Nova Gorica ali pokličejo na številko postaje (05) 303 44 00 oziroma pišejo na e-naslov pp_nova_gorica.pung@policija.si . Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Prometna nesreča v križišču za Kozano

Včeraj popoldne so policisti obravnavali prometno nesrečo na cesti Šmartno-Dobrovo, v križišču za Kozano, kjer sta trčili dve osebni vozili. Policisti so ugotovili, da je 65-letni voznik avtomobila, državljan Italije, vozil v naselju Šmartno. Ko je pripeljal do križišča v neposredni bližini ene od hiš v Šmartnem, se je vključeval v promet na prednostno cesto z neprednostne ceste, pri tem pa ni spustil mimo voznika drugega avtomobila, s katerim se je iz Gonjač proti naselju Dobrovo peljal 61-letni voznik.

Slednji je trčil v avtomobil, s katerim se je peljal italijanski voznik. V prometni nesreči se je 61-letni voznik predvidoma lažje poškodoval, po nudeni oskrbi na kraju so ga reševalci NMP ZD Nova Gorica z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. V nadaljevanju postopka je bil 65-letnemu vozniku iz Italije odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,48 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po zakonu o pravilih cestnega prometa 65-letnemu povzročitelju izdali plačilni nalog.

Otrok se je lažje poškodoval

Včeraj ob 15.40 je bila policija obveščena o prometni nesreči na prehodu za pešce na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, kjer je osebno vozilo trčilo v otroka. Na kraju so policisti ugotovili, da je otrok na kolesu prečkal cestišče na Erjavčevi ulici, v tistem trenutku pa je po Erjavčevi ulici v smeri nekdanjega mejnega prehoda z Italijo pripeljala voznica avtomobila in trčila v kolo, s katerim se je peljal otrok.

V prometni nesreči se je otrok predvidoma lažje poškodoval. Policisti so povzročiteljici nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal 0,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. O nezgodi je policija obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Povzročiteljici so izdali plačilni nalog. Na kraju nesreče so posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Tovorno vozilo se je prevrnilo

Včeraj ob 10.19 je bila policija obveščena o prometni nesreči na območju Godoviča, kjer se je v krožišču proti Črnemu Vrhu prevrnilo tovorno vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost 64-letnega voznika. Omenjeni voznik je bil v prometni nezgodi predvidoma lažje poškodovan. Kasneje so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija, ki so na kraju oskrbeli poškodovanega voznika, ki je bil nato preventivno odpeljan na pregled v ljubljanski klinični center. Povzročitelju prometne nezgode bo izdan plačilni nalog.

V nesreči so bila udeležena tri vozila

Včeraj ob 15.08, je bila policija obveščena o prometni nesreči v Vipavi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil voznik avtomobila, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v pred njim vozeče osebno vozilo, s katerim se je peljala voznica. Njeno vozilo je odbilo naprej v tretje udeleženo vozilo, ki ga je vozil tretji udeleženi voznik. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni poškodoval, nastala je škoda na vseh udeleženih vozilih. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po zakonu o pravilih cestnega prometa je bil vozniku izdan plačilni nalog.

Pobegnili s salamami

V Ilirski Bistrici so osumljenci ukradli nahrbtnik in vanj naložili salame in druge suhomesne izdelke. Zatem so kljub posredovanju osebja zapustili kraj in se odpeljali z vozilom renault laguna, madžarskih registrskih tablic, proti Ribnici. Pri izvozu Razdrto so policisti izsledili omenjeno vozilo. 38-letnemu državljanu Gruzije, ki je imel pri sebi nahrbtnik z ukradenimi artikli, so odredili pridržanje. V vozilu sta bila še dva potnika, državljan Gruzije in državljan Ukrajine. Postopki še potekajo.

Odnesli kovinske podpornike

V Spodnjih Škofijah je nekdo iz novogradnje ukradel 150 kovinskih podpornikov, vrednih 2000 evrov.

Pri izstopanju iz vozila je padel

Včeraj ob 17. uri je bila policija obveščena, da je v Ilirski Bistrici prometna nesreča. Na kraju so policisti ugotovili, da je 58-letni voznik pri izstopanju iz vozila padel. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 1,16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Pri padcu se je lažje poškodoval, sledi obdolžilni predlog.

Test voznika je bil pozitiven na kokain

V Portorožu so ob 23. uri ustavili 32-letnega voznika avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain. Odredili so mu strokovni pregled, ki ga je ustavil v izolski bolnišnici. Po prejetem rezultatu ISM sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano