Poskus uboja v enem od lokalov na Goriškem, osumljencu so odvzeli prostost

Policiste so 17. septembra ob 3.13 obvestili o poskusu uboja v enem od gostinskih lokalov na Goriškem, kjer sta se fizično sprla dva gosta lokala. Tedaj še neznani moški je z nevarnim ostrim predmetom napadel drugega gosta lokala in ga huje poškodoval.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Takoj po prejetem obvestilu so na kraj odšli policisti, ki so pred lokalom našli hudo poškodovanega moškega, ki je bil v smrtni nevarnosti. Policisti so poškodovancu na kraju nemudoma nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev Nujne medicinske pomoči ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca po nudeni zdravniški oskrbi na kraju odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Brez takojšnje pomoči ter odločnega ukrepanja policistov na kraju intervencije, ki so vse do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica hudo poškodovanemu nudili prvo pomoč, bi bile posledice za slednjega lahko tudi usodne.

V nadaljevanju preiskave so policisti in kriminalisti zbirali obvestila, zavarovali kraj dejanja in pridobivali relevantna dokazila, po predhodnem obveščanju dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožne državne tožilke pa so opravili tudi ogled kraj kaznivega dejanja in izvajali druga nujno potrebna preiskovalna opravila.

11. oktobra so zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja odvzeli prostost 41-letnemu osumljencu in ga pridržali v policijskih prostorih. Novogoriški kriminalisti so naslednjega dne osumljenca s kazensko ovadbo privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je po zaslišanju zanj odredil sodni pripor.


Najbolj brano