Ponoči incident na internistični prvi pomoči v UKC Ljubljana

Ponoči je na internistični prvi pomoči (IPP) v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana prišlo do incidenta. Po ugotovitvah policije je nekaj pred 3. uro bolnik med obravnavo s solzivcem poškropil zaposleno. Plinski razpršilec so mu zasegli, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Obravnava bolnikov na IPP je bila začasno motena.

Na internistični prvi pomoči v Univerzitetnem kliničnem centru 
Ljubljana je  bolnik med obravnavo s solzivcem poškropil zaposleno.  Foto: MPA
Na internistični prvi pomoči v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je bolnik med obravnavo s solzivcem poškropil zaposleno.  Foto: MPA

LJUBLJANA > V UKC Ljubljana so navedli, da so na infekcijsko urgenco preusmerili eno bolnico, "ki je bila pripeljana ravno v času, ko smo morali iz prostorov IPP začasno seliti bolnike iz 24-urne bolnišnice - večina je bila premeščenih v travmatološko opazovalnico".

Bolniki, ki so po incidentu na IPP prišli sami in niso bili pripeljani z reševalnim vozilom, so lahko kot običajno počakali v čakalnici.

Trenutno poteka odpravljanje zadnjih tehničnih težav. Ob tem se UKC zahvaljuje vsem, ki so v nočni izmeni priskočili na pomoč, da so lahko bolnikom tudi v izredni situaciji zagotovili kakovostno oskrbo.

Policija bo zoper kršitelja podala obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitve javnega reda in miru.


Najbolj brano