Policisti rešili 18-letnega deskarja

Precej sreče je imel v soboto dopoldne 18-letni deskar iz Ljubljane, da se je njegova avantura v piranski burji končala tako, kot se je. Skupaj z očetom je deskal pred piransko Punto, ko je najstnika odneslo na odprto. Oče je še pravočasno poklical pomoč. Policisti so najstnika nato rešili in pripeljali v mandrač.

  Zaradi močnih sunkov burje se je mladi deskar znašel v težavah 
(fotografija je simbolična).
Zaradi močnih sunkov burje se je mladi deskar znašel v težavah (fotografija je simbolična). 

PIRAN > Oče in sin, oba iz Ljubljane, sta si minulo soboto očitno zaželela adrenalinskega doživetja in sta ga tudi dobila. V zmerni burji sta se namreč vsak s svojo desko odpravila na morje pred Piranom. Po nekaj udarih valov je oče ocenil, da bo zanj varneje na kopnem in je priplul na obalo, medtem ko je 18-letni sin še vedno vztrajal na morju. Ko je oče z obale opazoval sina in ga izgubil izpred oči, je takoj poklical na pomoč.

Patrulja pomorske policije je nemudoma izplula proti morju pred piransko Punto in ob 11.30 začela iskati pogrešanega mladeniča. Deset minut kasneje so ga našli, ko se je oklepal deske. Bil je že rahlo podhlajen in poškodovan.

Policisti so ga potegnili na krov svojega plovila in odpluli v piranski mandrač, kjer je najstnik končno stopil na varna tla.

Policisti so dogodek zabeležili v svoj dnevnik. Čeprav bi si verjetno zaslužil, pa mladeniču niso napisali nobene kazni.


Najbolj brano