Podnajemniku v Kortah je “počil film”

V soboto zvečer so policisti prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru v Kortah. Podnajemnik je kričal in grozil, zatem pa še razbil balkonsko okno. Policisti so ga pridržali, izdali so mu plačilni nalog, sledi pa mu še kazenska ovadba za poškodovanje tuje stvari.

 Foto: STA
Foto: STA

V petek je 44-letnik vozil od Ponikve proti Dobravljam. Pred njim je voznik močno zavrl, 44-letnik se je ustrašil in, da bi se izognil trčenju, zapeljal v levo. Medtem pa je z nasprotne smeri pripeljal drug voznik, s katerim sta trčila. V nesreči se je lažje poškodoval 9-letni otrok. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

46-letnik se je požvižgal na znake policistov

S petka na soboto ponoči so policisti v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila, ki se na večkrat ponovljene znake policistov, naj se ustavi, ni odzival, ampak je peljal naprej. Naposled so ga ustavili na Dolinski in 46-letnega voznika preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev prometnih predpisov, zatem pa še zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru, ker je v postopku žalil policiste.

Dva promila pod kapo

V soboto, ob 1.30, so v Kosezah pri Ilirski Bistrici policisti ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal rezultat kar 0.98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi mu tudi obdolžilni predlog.

Zagorel avtomobil v Jelšanah

V petek popoldne je v Jelšanah zagorel osebni avtomobil. Policisti so ugotovili, da je zagorela električna inštalacija pri motorju.

V Boninih domačina napadel spuščen pes

V soboto dopoldan je v Boninih domačina na sprehodu napadel in ugriznil spuščen pes. Policisti so ugotovili, kdo je lastnica psa in ji izdali plačilni nalog.

Norvežan prespal v portoroškem lokalu

V nedeljo zvečer so policisti v Portorožu obravnavali 39-letnega državljana Norveške, ki je s silo vstopil v lokal in tam prespal. Pred tem je iz enega od tamkajšnjih hotelov vzel pijačo, ki je ni plačal. Sledi mu kazenska ovadba.

V Volčji Dragi izginilo za 5000 evrov gradbenega materiala

Z gradbišča ene od gospodarskih družb v Volčji Dragi je neznani storilec med vikendom ukradel več gradbenih elementov v vrednosti približno 5000 evrov. V Vipavi pa je neznanec iz tovornega vozila iztočil približno 1200 litrov dizelskega goriva v vrednosti okoli 1800 evrov. Okoliščine obeh kaznivih dejanj policisti še preiskujejo.

Vlomilec v Lokavcu

Danes zjutraj so policisti prejeli tudi obvestilo o vlomu v stanovanjsko hišo na območju naselja Lokavec na Ajdovskem. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec med vikendom vlomil v stanovanjsko hišo skozi stranska vrata in ukradel več kosov zlatnine v vrednosti približno tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.


Najbolj brano