“Pičil” je krepko čez 200 km/h

Včeraj dopoldne so koprski prometni policisti na avtocesti med Divačo in Kozino izmerili hitrost avtomobilu, ki ga je 50-letnik pri omejitvi 130 km/h vozil kar 224 km/hm. Vozniku so izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov in 9 kazenskih točki.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Podobna zgodba se je zgodila že nekoliko prej in sicer ob 8.20 pri Senožečah, kjer je 62-letna voznica pri omejitvi 130 km/h vozila 183 km/h. Za kazen je morala odšteti 400 evrov in dobila 5 kazenskih točk.

Škode za kar 20.000 evrov

V zadnjih treh dneh je neznanec iz gradbišča pri Škofijah ukradel 210 l goriva, iz gradbenega kontejnerja pa še različno delovno orodje. Škode je za 20.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Hotela sta več kot samo ombolo v testu

Dva neznanca sta včeraj ponoči vlomila v gostinski lokal v Vanganelu ter iz blagajne odtujila 170 evrov gotovine. Policisti so opravili ogled, o storilcih še poizvedujejo. Sledi kazenska ovadba.

Je vozil zadet?

Piranski policisti so ob 13.30 v Seči ustavili 34-letnega voznika, ki je bil pozitiven na hitri test na prepovedane droge. Voznik je odklonil strokovni pregled, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali. Zanj bodo podali še obdolžilni predlog.

V prometni nesreči huje poškodovana Ukrajinka

Ob 22.10 je na AC Gabrk – Sežana prišlo do prometne nesreče pri kateri se je huje poškodovala tujka. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 41-letni voznik kombiniranega vozila, tujih registrskih številk, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v prikolico, ki jo je za seboj vleklo tovorno vozilo. Povzročiteljev kombi se je pri tem prevrnil na bok, pri tem pa se je huje telesno poškodovala ena od potnic, 61-letna državljanka Ukrajine. Oba voznika sta bila na kraju preizkušena z alkotestom, ki je za oba pokazal 0,00 mg/l. Avtocesta je bila zaradi opravljanja ogleda kraja prometne nesreče in prečrpavanja goriva zaprta 3 ure. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo.


Najbolj brano