Partnerko poniževal, ji omejeval svobodo in jo spravljal v podrejeni položaj

Na koprski policijski postaji se je včeraj oglasila ženska, ki je policistom naznanila, da njen izvenzakonski partner nad njo že dalj časa izvaja fizično nasilje, jo ponižuje, ji omejuje svobodo ter z njo grdo ravna in spravlja v podrejeni položaj. Policisti so moškemu izrekli ukrep prepoved približevanja, zoper njega pa sledi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja Nasilje v družini.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

PRIMORSKA > Nad Sv. Antonom je voznik osebnega avtomobila trčil v psa, ki mu je nenadoma pritekel pred vozilo. Poškodovanega psa je prevzela uslužbenka bližnjega zavetišča, kjer so psa tudi oskrbeli in obvestili lastnika. Policisti so ugotovili, da je lastnik psa doma iz okolice Kopra in bodo zoper njega uvedli hitri postopek po Zakonu o zaščiti živali.

Prekratka varnostna razdalja

Včeraj nekaj minut pred 8. uro so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči v Pradah, kjer je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del pred njim vozečega osebnega avtomobila, ki ga je vozila 36-letna voznica. Ta se je v prometni nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

Grozil staršem

V enem od stanovanj v Kopru je včeraj prišlo do prepira med družinskimi člani, kjer je sin kričal in zmerjal oba starša. Ker se ta tudi ob prihodu policistov ni umiril in se je še v pričo policistov zaganjal proti staršem in na njih vpil in jim grozil, so policisti zoper navedenega uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Policisti so mu izdali tudi precej zasoljen plačilni nalog.

Trčil v avto in odpeljal dalje

Nekaj minu pred 15. uro so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči, ki se je zgodila v bližini doma za ostarele v Luciji. V trenutku, ko je 30 letna voznica osebnega avtomobila zavijala na parkirišče nasproti TPC-ja, ji je iz njene desne smeri (iz smeri trgovine Mercator) pripeljalo motorno kros kolo, ki je trčilo v zadnji bočni del njenega osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa, iz katerega je ob trčenju izpadel zadnji blatnik, je s kraja odpeljal v smeri Seče, ne da bi drugi udeleženki nudil svoje podatke. Morebitne priče, ki bi karkoli vedele o prometni nesreči, policisti prosijo, da jih pokličejo na telefonsko številko 113 in jim pomagajo razjasniti okoliščine prometne nesreče.

V centru Kopra sta se sprli dve mladoletnici

V centru Kopra sta se sprli dve mladoletnici. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanja nasilništva.


Najbolj brano