Parkirišče pri Bonifiki: v noči iz sobote na nedeljo neznanec poškodoval pnevmatike na sedmih vozilih

V noči iz sobote na nedeljo je bil v Kopru na delu objestnež. Koprski policisti so v nedeljo, pol ure po polnoči, prejeli klic oškodovanca, da so mu na parkirišču v Kopru, pri Bonifiki, predrli pnevmatike. Policisti so na kraju nato ugotovili, da je nekdo poškodoval pnevmatike na kar sedmih vozilih.

PRIMORSKA > V vasi Neverke pri Pivki je nekdo vlomil v dva skladiščna prostora. Odnesel je več več akumulatorjev in elektromotorjev ter druge predmete. Škode je za približno 5000 evrov.

Iz avtobusa izginila gasilna aparata

V Bertokih je nekdo vlomil v parkiran avtobus in ukradel dva gasilna aparata.

V Hrastovljah povišani toni

V Hrastovljah sta se v petek sprla in vpila moška. Policisti so obema izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Palestinca tihotapila tujce

V petek ob 14.45 so na počivališču Studenec policisti ustavili osebni avtomobil znamke škoda kodiaq, avstrijske registracije. Voznik, 48-letni državljan Palestine (z urejenim prebivališčem na Islandiji), je s sopotnikom, 38-letnim državljanom Palestine, prav tako s potnim listom Islandije, prevažal sedem tujcev - pet državljanov Sirije in dva državljana Egipta. Policisti so ugotovili, da so tujci samovoljno zapustili nastanitveni center v Logatcu in so ponovno izrazili namero za mednarodno zaščito. Oba državljana Palestine sta bila naslednji dan s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

Pijan z avtom vijugal

V petek okoli 17.30 so policisti prejeli obvestilo očividca, da po stari cesti od odcepa za Ocizlo proti Kozini vijuga srebrn osebni avtomobil. Policisti so vozilo ustavili v Tubljah. 41-letnega voznika so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Lucija: trčil v pešca in odpeljal dalje

V petek nekaj minut pred 18. uro je policiste poklicala očividka in prijavila, da je v Luciji voznik osebnega avtomobila zbil pešca in odpeljal. Na kraju so policisti ugotovili, da je voznik spregledal par na prehodu za pešce in trčil v nogo 76-letnega domačina. Slednjega so reševalci odpeljali na pregled v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hujšo poškodbo. Policisti intenzivno iščejo povzročitelja prometne nesreče, ki mu sledi kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in Zapustitev poškodovanca v prometni nesreči.

Pri padcu s skiroja si je zlomil lične kosti in čeljustnico

V petek nekaj minut pred 23. uro je v Kopru s skirojem padel 54-letni domačin. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima hujše poškodbe, in sicer zlom ličnih kosti in čeljustnice. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Romuni ponovno v akciji

V soboto ob 10. uri so policisti prejeli obvestilo, da pred eno od koprskih trgovin moški (z osebnim avtomobilom romunske registracije) zbirajo prostovoljne prispevke. Policisti so izsledili dva državljana Romunije (stara 19 in 59 let) in jima izdali plačilni nalog, ker sta zbirala prostovoljne prispevke brez dovoljenja.

Zadeti na povorki

V soboto okoli 11. ure so policisti prejeli klic iz Pristaniške v Kopru, kjer naj bi na javnem kraju skupina oseb uživala prepovedane droge. Ob tem so kričali in bili nasilni. Policisti so identificirali tri moške, ki so bili vidno pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi. Eden od njih je skušal zapustiti kraj med postopkom, zato so zanj uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Vsem trem so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru. Zasegli so jim tudi več tablet.

Nasilen do žene, otroka in živali

Izolski policisti so v nedeljo obravnavali moškega, ki je grozil ženi, pred tem je bil večkrat nasilen do nje in do otroka. Znesel se je tudi nad živalmi. Sledi mu kazenska ovadba za nasilje v družini in mučenje živali. Policisti so mu izrekli tudi prepoved približevanja.

Popoldan je Koprčan prijavil, da mu 37-letnik grozi in mu je vzel telefon. Vpletel se je še 48-letnik, ki je prijavitelju prav tako grozil. Policisti so zbrali vsa obvestila. Za 48-letnika bo podana kazenska ovadba za grožnje, za 37-letnika pa bo uveden hitri postopek zaradi kršitev javnega reda in miru.

Zagorelo vozilo avtošole

Danes nekaj minut po 9. uri je v Kopru na Krožni cesti zagorelo vozilo avtošole. Kandidat je ustavil, inštruktor je požar delno pogasil, dokončno so ogenj pogasili gasilci. Zagorelo je pod pokrovom motorja. Tuja krivda je izključena, poškodovan ni nihče.


Najbolj brano