Padel 91-letni kolesar

V minulih dneh sta se na Primorskem zgodili najmanj dve kolesarski nesreči. V Solkanu je 73-letna voznica z avtom zadela 25-letno kolesarko in jo zbila na tla, v Izoli pa je 91-letni kolesar nenadoma zapeljal pred voznico, ki ga je z avtom oplazila, kolesar pa je nato padel. Oba sta se hudo poškodovala in sta končala v bolnišnici.

V četrtek sta jo v Solkanu in Izoli hudo skupila kolesarka in 
kolesar.  Foto: Leo Caharija
V četrtek sta jo v Solkanu in Izoli hudo skupila kolesarka in kolesar.  Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V četrtek opoldne se je 91-letni domačin v Izoli odpravil na vožnjo s kolesom, med vožnjo zapeljal v levo pred avto, s katerim je vozila voznica, ki ga je z avtom nato tudi oplazila. Starejši kolesar je padel na tla in se ob tem hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in ga odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer naj bi ugotovili, da je utrpel hude poškodbe.

Čeprav ima 66 let manj, jo je enako hudo skupila tudi 25-letna voznica, ki je v četrtek popoldne s kolesom vozila v krožnem križišču v Solkanu. 73-letna voznica je namreč z avtom vozila po Vojkovi cesti, pripeljala v krožišče in s prednjim delom vozila zadela kolesarko. Ta je padla na tla, pomagali so ji novogoriški zdravstveni reševalci in gasilci. Po prvi oskrbi so jo z reševalnim vozilom odpeljali v šempetrsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da se je ob padcu hudo poškodovala.

Voznico so policisti odpeljali na strokovni pregled zaradi suma, da je vozila pod vplivom psihoaktivnih zdravil. O nesreči so policisti obvestili preiskovalnega sodnika novogoriškega sodišča in tožilstvo, po prvih podatkih pa naj bi voznico ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.


Najbolj brano