VIDEO: Nove podrobnosti drame v Kanalu: policisti evakuirali stanovalce

Znane so nove podrobnosti včerajšnje drame v Kanalu. Z novogoriške policijske postaje so v današnjem sporočilu za javnost potrdili, da je moški včeraj sredi dneva grozil s samopoškodbo z razstrelitvijo z jeklenko.

KANAL > Na kraj dogodka so prišli novogoriški policisti, več drugih policijskih patrulj in kriminalisti z območja novogoriške policijske uprave, ki so pod vodstvom policijske postaje Nova Gorica kraj zavarovali in izvedli druge nujne ukrepe, ki so predvideni za takšne varnostne dogodke.

Glede na resnost izrečenih groženj so policisti na omenjenem območju zaradi zagotavljanja varnosti ljudi iz bližnjih ulic v okolici stanovanjske hiše evakuirali več okoliških prebivalcev. Pri evakuaciji občanov so policistom pomoč nudili gasilci PGD Kanal, nato pa so se jim v intervenciji pridružili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Nihče od občanov se ni poškodoval, prav tako so bili prebivalci opozorjeni na samozaščitno ravnanje.

Popoldne so se policistom in kriminalistom Policijske uprave Nova Gorica pridružili tudi policijski pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki oddelka za protibombno zaščito, ki imajo posebna znanja in veščine ter so posebej izurjeni za ravnanja v tovrstnih situacijah. Njihov namen je zakonita, strokovna in učinkovita izvedba vseh ukrepov policije, da bi se nevarnost za vse vpletene odpravila z najmanj škodljivimi posledicami.

O varnostnem dogodku so obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zvečer je bila intervencija z uporabo prisilnih sredstev uspešno zaključena. Pri prijetju je moški utrpel poškodbo, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali na pregled v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Nato so 45-letnika predali v oskrbo zdravstveni ustanovi na severnem Primorskem. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano