Neurje na Goriškem, Vipavskem in Sežanskem: voda zalivala kleti in hiše

Danes je del Primorske zajelo močno neurje. Zalivalo je kleti, pritlične prostore ...

Fotografija je simbolična. Foto: Mirjana Cerin
Fotografija je simbolična. Foto: Mirjana Cerin

PRIMORSKA > Zaradi močnih padavin v jutranjih urah je meteorna voda zalila hišo v Braniku. Gasilci PGD Dornberk in JZGRD GE Nova Gorica so iz objekta izčrpali vodo in ga zaščitili s protipoplavnimi vrečami. Ob 11.19 je v ulici Pod Škabrijelom v Kromberku padavinska voda ogrožala stanovanjski objekt. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta s tehničnim posegom odstranila ovire za odtok vode in preprečila zamakanje objekta.

V Podbregu v občini Vipava je zaradi zamašitve struge narasel hudourniški potok podrl varovalni zid in poplavil pritlične prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Podnanos so odstranili zaporo iz struge hudournika, preusmerili hudourniški potok nazaj v strugo in izčrpali vodo iz pritličnih prostorov. V Podnanosu je padavinska voda v jutranjih urah zalila kletne prostore stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Podnanos so izčrpali vodo, postavili protipoplavne vreče in s tem preprečili nadaljnje zamakanje prostorov. V naselju Podbreg v občini Vipava so gasilci PGD Podnanos odstranjevali posledice, ker je v nočnem neurju veter odkril del strehe stanovanjskega objekta. Padavinska voda je zamakala podstrešje objekta, zato so poškodovani del strehe prekrili s folijo.

Na relaciji Štjak - Dolenje na Sežanskem je zaradi neurja padlo drevo. Tega je odstranil delavec cestnega podjetja Koper. V Dutovljah je meteorna voda zalivala hišo in klet. Posredovali so gasilci PGD Sežana in ZGRS Sežana, ki so prečrpali vodo iz hiše in kleti ter iz doline ob hiši. Postavili so tudi približno 40 protipoplavnih vreč in prečrpali približno tisoč kubičnih metrov vode. V Tomaju je voda zalila tudi dve kleti. Posredovali so gasilci PGD Sežana in ZGRS Sežana, ki so prečrpali približno pet kubičnih metrov vode.


Najbolj brano