Nesreča ohromila promet na avtocesti

Včeraj ob 13.40 se je na primorski avtocesti pri počivališču Ravbarkomanda zgodila nesreča, ki je do večera ohromila promet proti morju.

Že pred odcepom za Unec  je  v smeri proti nastal zastoj  Foto: Dars
Že pred odcepom za Unec je v smeri proti nastal zastoj  Foto: Dars

POSTOJNA> Osebni avtomobil se je pri počivališču Ravbarkomanda ustavil na odstavnem pasu, ker je zagorel. Za njim je ustavil tovornjak, saj je voznik hotel pomagati pri gašenju. Vendar pa je tovornjak ustavil tako, da je del prikolice ostal na voznem pasu. Za njim je pripeljal drugi tovornjak, ki je trčil v prikolico. V nesreči sta se poškodovala dva udeleženca, ki so ju odpeljali v bolnišnico.

Poleg policistov in reševalcev so na kraj nesreče odhiteli tudi gasilci iz Cerknice, Rakeka, Unca in PIGD Kovinoplastika Lož. Zavarovali so mesto nesreče in pomagali reševalcem, očistiti pa so morali tudi približno 400 metrov vozišča, na katerega je izteklo približno 600 litrov goriva.

Zaradi nesreče je bil odsek primorske avtoceste proti Kopru nekaj ur zaprt za ves promet, voznike pa so na izvozu Unec usmerjali na staro cesto oziroma so voznikom svetovali, naj avtocesto zapustijo že v Logatcu. Zastoji so nastajali tudi na regionalnih cestah Logatec-Postojna in Rakek-Postojna. SK


Najbolj brano