Na cesti sta se sprla, jezni voznik tovornjaka odtrgal registrsko tablico

V petek ob 15. uri je Operativno-komunikacijski center koprske policijske uprave prejel anonimen klic o besnem vozniku tovornega vozila, ki nori in tolče po vozilu voznice avtomobila. Policisti so na kraju ugotovili, da je zaradi zaustavitve na vozišču prišlo do spora med 46-letno Koprčanko in 39-letnim državljanom Hrvaške, sicer voznikom tovornega vozila. Slednji je prvo zmerjal, ji tolkel po vozilu in ji odtrgal zadnjo registrsko tablico. Policisti so mu izrekli globo, ki jo je poravnal takoj na kraju.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > V petek ob 12.26 je bila policija obveščena o prometni nesreči v semaforiziranem križišču na Markovcu. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 43-letni voznik neregistriranega cross motornega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel, motorno kolo pa je trčilo v tam parkiran avtomobil. Voznik motornega kolesa je bil lažje poškodovan, zoper njega sledi hitri postopek o prekršku.

Izpred hiše ukradel moped

Neznanec je izpred ene od hiš v Izoli v petek ukradel moped znamke zhen, tip ZN50QT-a, z nameščeno registrsko tablico KP5J-T8. Lastnico je s tem oškodoval za 600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Izginila kuverta z 9000 evri

Na koprski policijski postaji se je v petek zglasil 63-letni moški in prijavil, da so mu iz avtomobila ponoči ukradli kuverto, v kateri je imel 9000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S parkirišča v Kopru izginil clio

Neznanec je v soboto s parkirišča v Kopru ukradel avto renault clio, z nameščenimi registrskimi tablicami KPTT-742. Lastnika je oškodoval za 800 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Z motornim kolesom sta padla na parkirišču trgovine

V soboto ob 13.14 je bila policija obveščena o prometni nesreči na parkirišču trgovine v Izoli. Policisti so ugotovili, da je bil v prometni nesreči udeležen 50-letni voznik motornega kolesa, ki mu je pri zavijanju levo zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnilo prednje kolo in je skupaj s sopotnico padel. Voznik se je pri padcu huje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek o prekršku.

Neznanka jo je ogovorila, denarnica je izginila

V soboto ob 16.58 uri je OKC koprske policijske uprave poklicala oškodovanka in prijavila tatvino denarnice. Policisti so ugotovili, da se je z otroškim vozičkom sprehajala po Izoli, kjer jo je ogovorila neznana ženska. Ko je prispela do otroških igral, je opazila, da ji je, najverjetneje v času pogovora z žensko, nekdo iz torbice ukradel denarnico. Sledi kazenska ovadba.

Glasna glasba, vpitje in preklinjanje so zmotili soseda

V soboto ob 22. uri je občan Kopra policijo obvestil, da imajo sosedje zabavo z glasno glasbo, sliši pa se tudi vpitje in preklinjanje, kar ga zelo moti. Policisti so ugotovili, da je 37-letni moški iz okolice Kopra doma priredil zabavo, na kateri je predvajal glasno glasbo, ki je bila za sosede moteča. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

V koprskem lokalu ga je prijel za vrat

V enem od gostinskih lokalov v Kopru sta se v soboto sprla gosta, pri čemer je 45-letni moški za vrat prijel 54-letnega moškega, za tem se je sprl še z 32-letnim moškim. Do njiju je pristopil varnostnik in 45-letnika pospremil iz lokala, kjer mu je ta pričel groziti. 45-letnemu in 32-letnemu moškemu so policisti izdali plačilni nalog.

S prenosnim zvočnikom motil nočni počitek

V nedeljo ob 00.31 je policijo občan Kopra obvestil, da iz ene od restavracij v Kopru prihajala glasna glasba, ki moti nočni počitek. Policisti so ugotovili, da je 47-letni moški iz okolice Sežane na prenosnem zvočniku predvajal glasno glasbo, ki je bila za sosede moteča. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Grozila sosedu in mu poškodovala avto

V nedeljo ob 10.30 je bila policija obveščena o grožnjah in poškodovanju vozila na območju Kopra. Policisti so ugotovili, da je 61-letna ženska grozila 48-letnemu sosedu ter mu z ostrim predmetom poškodovala avtomobil. Sledi kazenska ovadba.

Po nedovoljenem vstopu v državo ukradel avto in se peljal proti Ilirski Bistrici

Ilirskobistriški policisti so v nedeljo ustavili neregistriran osebni avtomobil znamke fiat panda, ki ga je vozil 47-letni albanski državljan. Policisti so ugotovili, da je v evidencah zoper slednjega razpisan veljaven ukrep “prepoved vstopa na območje schengna” ter da je v bližini mejnega prehoda Jelšane nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Po uspelem nedovoljenem vstopu je pot nadaljeval do vasi Jelšane, kjer je s parkirišča lokalnega podjetja ukradel neregistriran avtomobil in se z njim odpeljal proti Ilirski Bistrici, kjer so ga ob 22.30 ustavili ilirskobistriški policisti. Vozilo so mu zasegli in ga pridržali. Postopki še potekajo.

Kolesar trčil v prometni znak in se poškodoval

V nedeljo ob 22.50 je v Žusterni 65-letni kolesar trčil v prometni znak in se pri padcu lažje poškodoval. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Med postopkom s policisti se je razburjal, ravno tako je odklonil strokovni pregled. Ker ni upošteval ukazov policistov, naj s kršitvijo preneha, so mu odredili pridržanje. Po zbranih obvestili sledi ustrezen ukrep.

Odredili so mu prepoved približevanja

Sežanski policisti so v pete obravnavali prijavo nasilja v družini in groženj. Moškemu so odredili prepoved približevanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Zaprosili so za mednarodno zaščito

V nedeljo ob 16.03 uri so policisti na mejnem prehodu Sočerga ustavili in kontrolirali avtomobil mercedes benz E300, španske registracije, ki ga je vozil 58-letni španski državljan. Poleg njega so bili v vozilu še štirje državljani Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Tujci so na kraju izrazili namero za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom. Postopki zoper voznika še potekajo.

Vozil ukraden avto

V petek ob 14.56 so koprski policisti ustavili o avtomobil peugeot 207, italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 46-letni Koprčan. Pri preverjanju preko policijskih evidenc so ugotovili, da je omenjeno vozilo beleženo kot ukradeno. Vozilo so mu zasegli, zoper voznika sledi kazenska ovadba.

Ostali brez vozniških dovoljenje

Postojnski policisti so pri kontroli prometa v nedeljo na območju Postojne ustavili 41-letnega voznika avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski policisti so pri kontroli prometa v petek na območju Semedele ustavili 33-letnega voznika avtomobila. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je bil v nedeljo ob 22.35 ustavljen 41-letni voznik avtomobila, ki je bil na hitrem testu na droge pozitiven na kokain. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Vozila so jim zasegli

Piranski policisti so v soboto pri kontroli prometa ustavili 17-letnega voznika mopeda. Ugotovili so, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Postojnski policisti so v soboto pri kontroli prometa na območju Košane ustavili 47-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odločno odklonil. Policisti so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju, vozniku pa so odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Koprski prometni policisti so imeli v nedeljo ob 14.44 uri na uvozu Razdrto v postopku 30-letnega voznika neregistriranega motornega kolesa. Ugotovili so, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 18.56 so postojnski policisti pri kontroli prometa ustavili 42-letno voznico avtomobila. Policisti so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Vozila sta prehitro

Postojnski policisti so v petek na Studencu ustavili 38-letnega voznika avtomobila porsche cayenne, ukrajinskih registrskih oznak, ki so mu predhodno na hitri cesti med Novo Gorico in Razdrtim, kjer je hitrost omejena na 110 kilometrov na uro, izmerili hitrost 159 kilometrov na uro. Policisti so mu izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

Koprski prometni policisti so v soboto na avtocesti pri Postojni ustavili 52-letnega voznika avtomobila audi A6, avstrijskih registrskih oznak, ki so mu predhodno na delu ceste, kjer je hitrost omejena na 100 kilometrov na uro, izmerili hitrost 170 kilometrov na uro. Policisti so mu izdali plačilni nalog.


Najbolj brano