Most na Soči: v gostinskem lokalu do smrti zabodel 25-letnega moškega (FOTO)

Tolminska je zavita v črnino. Spor v lokalu na železniški postaji Most na Soči se je za 25-letnega domačina končal tragično. Do smrti ga je z nožem zabodel 56-letnik. Policija ga je po dejanju pridržala. Glede na do sedaj znane okoliščine je osumljen uboja.

 Foto: Nace Novak
Foto: Nace Novak

MOST NA SOČI > Danes je bila v znak žalovanja na železniški postaji Most na Soči v kraju Postaja obešena črna zastava. Ljudje so bili redkobesedni, večina je za dogodek, ki je pretresel Tolminsko, izvedela iz medijev. Lokal P17 je bil, razumljivo, zaprt. Večer prej se je tam zgodila tragedija. Kot smo neuradno izvedeli, se je v večernih urah v spor s skupino mladeničev zapletel 56-letni moški, ki je nato z nožem zabodel 25-letnega fanta, enega pa je lažje ranil. Vsi so doma s Tolminskega. Na kraj je prihitela policija, ki so jo o dogodku obvestili ob 20.14, in 56-letnika prijela.

Z nožem ga je dvakrat zabodel
Po neuradnih podatkih naj bi se osumljeni v lokalu najprej sprl z zaposleno in gosti ter nato za kratek čas odšel. Ko se je vrnil, pa je z nožem napadel 25-letnika. Po naših podatkih ga je dvakrat zabodel v zgornji del telesa, z zadnje in s sprednje strani. Ko je drugi gost lokala opazil, kaj se dogaja, je poskušal posredovati, osumljeni pa ga je pri tem porezal. Po napadu z nožem so 56-letnika gostje zadržali v lokalu do prihoda policistov. Ko so do železniške postaje prihiteli reševalci z zdravnikom, je ta, žal, lahko le potrdili smrt 25-letnega domačina.

“Obravnavo primera smo prevzeli delavci novogoriške kriminalistične policije, na kraju dejanja sta bila tudi okrožna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici in preiskovalni sodnik, ki je odredil sodno obdukcijo umrlega,” je dejal vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos. Potrdil je, da so se omenjeni poznali. “Lažje poškodovani mlajši osebi je bila nudena zdravniška pomoč in je že v domači oskrbi,” je dodal.

“Zaradi suma kaznivega dejanja uboja smo na kraju osumljenemu odvzeli prostost, ga pridržali in ga bomo po končanem postopku oziroma po zaključeni preiskavi skupaj s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje zaradi očitanega kaznivega dejanja uboja,” je še povedal Pangos. Zaradi interesa kriminalistične preiskave in opravljanja nujnih preiskovalnih dejanj, s katerimi bodo poskušali razjasniti vse okoliščine, drugih podrobnosti danes na policiji niso mogli razkriti. Pangos je napovedal, da jih bodo lahko kasneje.


Najbolj brano