Mopedistu izsilila prednost

Danes ob 11.38 so novogoriški policisti obravnavali prometno nesrečo v Šempasu, v kateri sta bila udeležena voznica avtomobila in voznik kolesa z motorjem. Voznica avtomobila je na glavni cesti zavijala levo in izsilila prednost vozniku mopeda. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

 Foto: FB PU Koper
Foto: FB PU Koper

PRIMORSKA > 71–letni voznik avtomobila, državljan Italije, je včeraj okrog 19.30 peljal po hitri cesti iz Italije in nato preko nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi v notranjost države. Na delu vozišča, kjer je promet preusmerjen na nasprotno vozišče, ni vozil na takšni oddaljenosti od desnega roba vozišča, da bi promet potekal varno, in je trčil v betonsko ograjo. Pri tem se ni poškodoval, na vozilu je nastala škoda. Na kraju so pomoč policistom nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Izgubil nadzor na avtomobilom in oplazil zid

Voznik avtomobila je sinoči okrog 21.45 v Renčah (iz smeri Goriških opekarn) vozil proti Mirnu. Ko je pripeljal v desni blagi ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. Zapeljal je desno izven vozišča in z desnim bokom avtomobila oplazil betonski zid, ki je en meter izven cestišča. V prometni nesreči je nastala škoda na avtomobilu. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.


Najbolj brano