Mopedist bežal pred policisti

Po trčenju z avtom je včeraj v Senožečah padel 50-letni motorist iz Srbije, v nedeljo so policisti nad Kastelcem ujeli avstrijskega Slovenca, ki je z motorjem dirjal 149 kilometrov na uro, soboto pa so imeli novogoriški policisti opravka z dvema motoristoma. Prvemu so pri vasi Plave motor zasegli, drugi pa jim je z mopedom bežal, vendar so ugotovili, kdo je, in ga bodo kaznovali.

Srbski motorist je včeraj v Senožečah doživel bližnje srečanje z 
avtom. Foto: ZGRS Sežana
Srbski motorist je včeraj v Senožečah doživel bližnje srečanje z avtom. Foto: ZGRS Sežana

PRIMORSKA > Včeraj nekaj minut pred enajsto uro dopoldne je 50-letni motorist iz Srbije vozil skozi Senožeče, dohitel 34-letnega voznika z avtom in ga začel prehitevati. V tistem trenutku pa je voznik z avtom zavil levo na bencinsko črpalko, motoristu zaprl pot, tako da je ta trčil vanj, padel in se lažje poškodoval.

Na pomoč so mu priskočili senožejski prostovoljni in sežanski poklicni gasilci, sežanski reševalci pa so poškodovanega motorista oskrbeli in ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti včeraj še niso ugotovili krivca za nesrečo, ker motorist in voznik krivdo valita eden na drugega.

Na stari cesti med Kozino in Koprom so pri odcepu za Kastelec policisti v nedeljo ustavili 53-letnega državljana Slovenije, ki živi v Avstriji. Srečanje s policisti bi minilo v prijaznem klepetu, če ne bi avstrijski Slovenec na svojem motorju drvel kot na dirkah. Namesto s hitrostjo 90 je po regionalni cesti norel s hitrostjo 149 kilometrov na uro in si tako prislužil privedbo k sodniku. Če je sodnik sledil črki zakona, mu je izrekel 1200 evrov kazni in trajno vzel vozniško dovoljenje.

V soboto pa so imeli z dvema motoristoma opravka novogoriški policisti. Najprej so v vasi Plave ustavili in kontrolirali 34-letnega voznika neregistriranega motorja. Ker za motor ni imel niti vozniškega dovoljenja, so mu ga zasegli, proti njemu pa napisali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Čez nekaj ur pa so pri Doblarju opazili voznika mopeda in ga začeli ustavljati. Mopedistu pa ni bilo do tega, da bi kramljal s policisti, zato je pospešil in jim skušal zbežati. Policista sta zapeljala za njim in ga med vožnjo skušala ustaviti z lučmi in sireno, vendar je voznik neregistriranega mopeda vztrajal pri begu. Ko sta policista ugotovila, kdo je, sta odstopila od pregona in ga kasneje v miru obiskala. Zoper 25-letnika sta napisala obdolžilni predlog, kar pomeni, da se bo za svoje početje moral kmalu zagovarjati na sodišču.


Najbolj brano