Mladenič iz Škofljice povozil Celjana

Policisti iz Umaga so konec tedna že prijeli trojico mladih Slovencev, ki naj bi bila vpletena v poskus umora, ki se je zgodil minuli petek. Takrat še neznani voznik audija je zapeljal proti dvema mladima, doma s Celjskega, in oba poškodoval.

UMAG > Prava drama, ki bi se lahko končala tragično, se je dogajala v petek okoli šestih zjutraj v Ljubljanski ulici v Umagu, pred tamkajšnjim nočnim klubom Planet. Voznik audija je najprej namerno zapeljal v 22-letnega Slovenca in ga podrl na tla. Nato je zapeljal še v 21-letnika in ga z audijem oplazil po nogi. Nazadnje pa je voznik z audijem še enkrat zapeljal proti 22-letniku in mu zapeljal čez nogo. 21-letnik iz Žalca se je laže poškodoval, 22-letnika iz Celja pa so s hudimi poškodbami odpeljali v puljsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Po izjavah očividcev je v Ljubljanski ulici divjal voznik audija ljubljanske registracije, policistom so povedali tudi nekatere oznake iz registrske številke. Po njihovih izjavah je nato voznik audija, v katerem naj bi bilo več ljudi, s prizorišča v neznano odpeljal z veliko hitrostjo.

Umaški policisti so že v soboto prijeli trojico osumljenih in jo pripeljali na istrsko policijsko upravo. Ugotovili so, da je audija ljubljanske registracije vozil 22-letnik iz Škofljice. Z njim sta bila še dva 22-letnika, doma iz istega kraja. Po dogodku so avto parkirali pred hišo na območju Umaga, kjer so dopustovali. Audija so prekrili in z njega sneli tablici, da bi tako prekrili sledi kaznivega dejanja.

22-letnika, ki je sedel za volanom audija, so policisti osumili kaznivega dejanja poskusa umora, druga dva pa pomoči pri tem kaznivem dejanju. Dva sta bila včeraj že v 30-dnevnem sodnem zaporu, o priporu za tretjega, ki so ga prijeli zadnjega, pa so včeraj še odločali.

Tiskovna predstavnica istrske policijske uprave Nataša Vitasović je včeraj pojasnila, da med dosedanjo preiskavo policisti še niso ugotovili pravega motiva za dogajanje, prav tako ni bilo znano, ali so se mladeniči pred tem dogodkom poznali. SP


Najbolj brano