Kupci so zaman čakali na mizarje, pohištvo je pogoltnil ogenj

Trije delavci mizarskega podjetja iz Kamnika včeraj zjutraj niso prišli na cilj in niso sestavili pohištva, ki so ga čakali kupci.

Ogenj se je hitro razširil in uničil kombi s pohištvom. Foto: PGD Postojna
Ogenj se je hitro razširil in uničil kombi s pohištvom. Foto: PGD Postojna

POSTOJNA >Med vožnjo po avtocesti, pred izvozom za Postojno, se je izpod pokrova motorja njihovega kombija začelo kaditi, zato je voznik zapeljal na izvoz. Očitno pa se je ogenj razplamtel tako hitro, da je uspel le še ustaviti kombi ob robu ceste in se s kolegoma umakniti na varno. Ogenj so poskušali pogasiti že Kamničani, na pomoč jim je priskočil tudi voznik tovornjaka, ki je ustavil v bližini.

Čez kakšno minuto so po naključju pripeljali mimo tudi postojnski gasilci, ki so bili z manjšim avtom namenjeni v Sežano. “Tudi sam sem pograbil gasilnik in ga izpraznil v ogenj, vendar je bil ta že toliko razvit, da ni bilo nobenega učinka. Težava je bila v tem, da je pod kombi iztekalo in gorelo gorivo, v kombiju pa je bilo veliko vnetljivih snovi, kot so kartuše silikonskega kita, laki in barve,” je požar opisal postojnski gasilec Andrej Tratnik.

Ko so na kraj prišli njegovi kolegi s cisterno, so z veliko truda kombi dokončno pogasili, vendar so ga plameni pred tem uničili. Ogenj je uničil tudi vse pohištvo, ki so ga kamniški mizarji peljali v kombiju. Nazadnje so uničen kombi gasilci pomagali naložiti na tovornjak vlečne službe in delavcem Darsa počistiti cesto.


Najbolj brano