Kričala na sosedo in proti njej vrgla ponev

Včeraj je v Kopru 94-letna ženska kričala na svojo sosedo in proti njej vrgla ponev. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

 Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

KOPER > Na parkirišču v Ankaranu je neznanec včeraj pristopil do tam parkiranega avtomobila, kjer je iz nosilca za kolesa, nameščenega na zadnjem delu vozila, ukradel dve električni kolesi znamke Orbea Gaen, eno črne in drugo modre barve. Nemškega lastnika je s tem oškodoval za 5600 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Parkiral pred avtobusom

Včeraj ob 12.35 je policija prejela klic voznika avtobusa, ki je prijavil, da ga je na eni od avtobusnih postaj v Kopru z avtomobilom pravkar zaparkiral voznik avtomobila in mu s tem onemogočil nadaljnjo vožnjo, na kar ga je voznik avtobusa opozoril. Voznik avtomobila je nato pristopil do avtobusa in vozniku izrekel nekaj žaljivk, se nato vrnil v svoje vozilo in odpeljal. Po izsleditvi voznika avtomobila sledi zoper njega hitri postopek zaradi kršitve javnega reda in cestno prometnih predpisov.

Pes ugriznil poštarja

V okolici Sežane je poštarja med dostavo pošte napadel in ugriznil pes. Zoper 54-letnega lastnika psa sledi hitri postopek, ravno tako so policisti pisno obveščali UVHVVR.

Iz stroja ukradel 250 litrov goriva

V noči na ponedeljek je na gradbišču hrpeljske obvoznice neznanec iz tam parkiranega delovnega stroja ukradel 250 litrov dizelskega goriva in s tem lastnika oškodoval za 400 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Iz tovornjaka izginilo gorivo

Na počivališču Ravbarkomanda je neznanec v noči na ponedeljek iz rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila ukradel 870 litrov dizelskega goriva. Voznika je s tem oškodoval za 1331 evrov.

Kolesarki sta padli in se poškodovali

Včeraj ob 13.37 je bila policija obveščena o padcu kolesarke na Fornačah. Policisti so ugotovili, da je 62-letna nemška kolesarka med vožnjo s komolcem oplazila zapornico in padla, pri čemer se je lažje poškodovala.

Iz izolske urgence so policijo obvestili, da imajo v oskrbi 57-letno litvansko kolesarko, ki je bila udeležena v prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da je slednja vozila kolo po Ankaranu, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila ravnotežje in padla. Pri padcu se je hudo poškodovala.

Družinski prepir na območju Izole

Včeraj ob 17.47 je bila policija obveščena o družinskem prepiru na območju Izole. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo v enem od stanovanj do prepira med partnerjema, nakar je 29-letni moški po stanovanju pričel razmetavati in razbijati inventar, pri tem pa tudi udaril svojega očeta in ga lažje poškodoval. Njegova partnerka je z otrokom pobegnila iz stanovanja. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe in nasilje v družini, 29-letniku pa so izrekli ukrep prepoved približevanja.

Prometna nesreča v Olmu

Včeraj ob 18.19 je policija obravnavala prometno nesrečo v Olmu, v kateri sta bila udeležena 14-letni voznik mopeda in 31-letna voznica avtomobila. Ta se pri zavijanju na makadamsko parkirišče ni prepričala, ali lahko to varno stori in je s prednjim delom vozila trčila v bok mopeda. Voznik mopeda se je pri padcu lažje poškodoval. Povzročiteljici so policisti zaradi nepravilnega premika izdali plačilni nalog.

20-letnica napadla 30-letnico

Pred eno od trgovin v Kopru je 20-letna ženska napadla 30-letno žensko in jo pri tem žalila, prijela za roke in vrat ter z nje strgala ruto. Policisti so zaradi kršitve javnega reda zoper 20-letnico uvedli hitri postopek.

Ukradel blagajniški minimum

V noči na ponedeljek je neznanec vlomil v enega od gostinskih lokalov v Luciji, kjer je pregledal notranjost in ukradel blagajniški minimum. Skupna škoda znaša 491 evrov, sledi kazenska ovadba.

Zasegli so mu konopljo

Postojnski policisti so 39-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje in ročno zvit cigaret - joint. Sledi hitri postopek.

Tablici sta izginili

Na parkirišču v Šalari je neznanec iz tam parkiranega avtomobila ukradel obe registrski tablici KP GK-137. Sledi kazenska ovadba.

Prevažal nezakonite migrante

Včeraj ob 15.54 so policisti na izvozu iz avtoceste na Razdrtem kontrolirali avtomobil ford focus, slovenskih registrskih oznak, ki ga je vozil 21-letni državljan Srbije. Policisti so ugotovili, da v vozilu prevaža šest nezakonitih migrantov, sicer državljanov Turčije, ki so pred tem na nedovoljen način vstopili v Slovenijo nekje na območju Brežic. Vsi navedeni so na kraju podali namero za mednarodno zaščito in so jih nato odpeljali v azilni dom, voznika pa bodo v nadaljevanju s kazensko ovadbo privedli na OS Koper.

Na območju Stopnika na Tolminskem padel in se poškodoval češki motorist

Včeraj, ob 16.30, so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči, ki se je zgodila na glavni cesti med Dolenjo Trebušo in Stopnikom. 64-letni motorist, državljan Češke, je vozil v skupini štirih motoristov po glavni cesti iz Idrije proti Tolminu. Ko je pripeljal na ravni del ceste, je zaradi utrujenosti oziroma trenutne oslabelosti (najverjetneje zaradi dehidracije) zapeljal desno izven vozišča in z desnim bočnim delom motornega kolesa trčil v tam parkirano avtomobilsko prikolico. V prometni nesreči se je češki motorist predvidoma huje poškodoval (sum zloma obeh nog in roke). Kasneje so ga na kraju oskrbeli reševalci, ki so ga nato s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Tolmin bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Natakarici iz torbice ukradel bančni kartici

Včeraj so policisti prejeli obvestilo o tatvini v gostinskem objektu v Novi Gorici. Neznani storilec je včeraj dopoldne prišel v skladiščni prostor gostinskega lokala v Novi Gorici in iz pulta vzel žensko torbico in iz nje ukradel dve bančni kartici. Nedolgo zatem je ta skušal zlorabiti oškodovankino bančno kartico na Goriškem v sosednji Italiji.


Najbolj brano