Koper: po zadnji gumi vozil zadet in zakrivil prometno nesrečo

V soboto okoli 22.30 se je na ulici Belveder v Kopru pripetila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi poškodovali. Policisti so ugotovili, da je 20-letni voznik mopeda, doma iz Izole, vozil po zadnjem kolesu v smeri Ukmarjevega trga in pri tem izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh. Po cesti je za njim pripeljal 19-letni voznik električnega skiroja, doma iz Kopra, ki se mu je umikal v levo, pri tem pa je padel na tla in se huje poškodoval. Voznik mopeda se je lažje poškodoval, policisti so mu odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled je odklonil. Oba udeleženca so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarne vožnje v cestnem prometu.

 Foto: Marko Vavpotič
Foto: Marko Vavpotič

PRIMORSKA > V Kopru je v petek neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje ukradel več kosov različnega nakita. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V Kopru izginil suzuki

V Kopru je v petek nekdo tudi ukradel motorno kolo znamke suzuki an400, kovinsko temno modre barve, reg. št. PO NL-67. Vse, ki bi vozilo kje opazili, policisti naprošajo, da pokličejo na tel. št. policije 113, policijsko postajo Koper na tel. št. (05) 611 67 00 ali anonimni telefon policije 080-1200.

“Obiskal” bivšo ženo

V okolici Sežane je 65-letni moški prišel na naslov 62-letne bivše soproge in ji poškodoval več predmetov. Ker je moški kršil veljavno sodno prepoved približevanja, bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, o kršitvi prepovedi približevanja pa obvestili sodišče.

Pivka: skočila sta si v lase zaradi parkiranja

V Pivki sta se v petek zaradi nepravilnega parkiranja sprla moška. Policisti so ugotovili, da je 44-letnik z roko udaril po prednjem vetrobranskem steklu vozila 57-letnika in ga poškodoval. Policisti PP Postojna so opravili ogled, zoper storilca pa sledi kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.

Objestni mladoletnik v Pivki

V trgovskem centru v Pivki je eden od štirih mladoletnikov, ki so bili v skupini, poškodoval steno. V njej je naredil dve luknji in povzročil za 1000 evrov škode. Storilca bodo policisti kazensko ovadili.

Pirančan metal kamne proti vozilom

V soboto ob 2.49 je koprski operativno komunikacijski center prejel obvestilo, da iz Portoroža v smeri Lucije hodi moški, ki krši javni red in meče kamne proti vozilom. Policisti so izsledili 43-letnega moškega, doma iz Pirana, ter ugotovili, da je ta še razbil steklo na izložbenem oknu ene od trgovin. Moškega so z reševalnim vozilom odpeljan v izolsko bolnišnico, policisti pa bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Ankaran: ukradel za 500 evrov alkohola

V Ankaranu je v soboto neznani storilec vlomil v enega od tamkajšnjih lokalov in iz njega ukradel več alkoholnih pijač v vrednosti približno 500 evrov.

V Izoli izginilo za 6000 evrov orodja

V Izoli je v soboto neznani storilec vlomil v kontejner in iz njega ukradel več kosov baterijskega orodja znamke hilti in bosch v skupni vrednosti približno 6000 evrov. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

Po kraji se je odpravil takoj na bankomat

V okolici Postojne je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice ukradel 50 evrov gotovine in dve plačilni kartici, s katerimi je opravil dva dviga v skupni vrednosti 1000 evrov. Policisti ponovno opozarjajo, da v parkiranih vozilih, na vidnih mestih ne puščate vrednejših stvari, saj lahko hitro postanete žrtev kaznivega dejanja.

Zmikavt na Svetilniku

V Izoli na plaži Svetilnik je neznani storilec 21-letnemu državljanu BiH, iz nahrbtnika ukradel denarnico z osebnimi dokumenti, bančno kartico in gotovino.

Odstranil ključavnico in ukradel električno kolo

V Postojni je neznani storilec na parkirišču z nosilca parkiranega avtodoma odstranil ključavnico in ukradel električno kolo znamke haibike sduro 7, sive barve brez akumulatorja. Škode je za 3500 evrov.

Pijan na kolesu

V soboto ob 19.20 je OKC Koper prejel obvestilo o padcu kolesarja pri zapornici v Piranu. Policisti so ugotovili, da je 74-letni moški s kolesom peljal iz smeri Fornač proti Piranu in pri zapornici na Fornačah s kolesom zadel robnik in padel po tleh ter se pri tem lažje poškodoval. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,49 mg/l alkohola. Izdali so mu plačilni nalog.

Prometna nesreča pri Bertokih

V soboto ob 23.58 je na hitri cesti pri Bertokih prišlo do prometne nesreče, v kateri so bile tri osebe lažje poškodovane. 33-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz Ribnice, je vozil po hitri cesti iz smeri Kopra proti Bivju mimo izvoza Bertoki in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 40-letni državljan Srbije. V nesreči so bili oba voznika in 33- letni sopotnik, doma iz območja Ribnice, v vozilu povzročitelja lažje poškodovani. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Nasilni 20-letnik v Portorožu

V nedeljo okoli 2.30 je v Portorožu prišlo do pretepa. Policisti so na kraju ugotovili, da je 20-letnik v predel nosu udaril 36-letnika in ga pri tem lažje poškodoval. 20-letnik se je nato z brcami spravil še na 24-letnega moškega in tudi njega lažje poškodoval. Zoper 20-letnega nasilneža bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, prav tako pa so mu zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Sopotnik naj bi zakrivil prometno nesrečo v Portorožu

Približno uro in pol kasneje se je v Portorožu na cesti Obala zgodila tudi prometna nesreča. 21-letni domačin je vozil osebni avtomobil proti Portorožu. V vozilu je bil kot sopotnik 23-letnik, ki naj bi mu med vožnjo grozil in namerno udaril po volanu, zato je voznik zapeljal s ceste in trčil v robnik ter kamnito škarpo. Sopotnik je s kraja pobegnil. Vozniku so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,90 mg/l alkohola, prav tako je opravil strokovni pregled v izolski bolnišnici. Policisti so opravili ogled kraja nesreče, o ugotovitvah pa bodo napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu. Okoliščine glede sopotnika policisti še ugotavljajo.

Pokvarjen motor na plovilu

V nedeljo ob 8.50 so policisti Postaje pomorske policije Koper s plovilom P-16 na območju Piranskega zaliva opazili plovilo, iz katerega sta mahali dve osebi. Patrulja je priplula do plovila in ugotovila, da se je na plovilu pokvaril motor, zato sta pokvarjeno plovilo privezala na službeno plovilo in ga odvlekla v marino Portorož.

Okradel Kitajko

V Postojni so policisti obravnavali kaznivo dejanje drzne tatvine. Neznani storilec je 50-letni državljanki Kitajske iz nahrbtnika ukradel denarnico. Ko je oškodovanka opazila tatvino, se je napotila do svojega vozila, kjer sta jo pričakali dve neznani dekleti in ji denarnico izročili, vendar pa v njej ni bilo več 300 evrov in 1000 hongkonških dolarjev.

Prodajal naj bi posodo, zbežal z zlatnino

Na Markovcu je neznani storilec v nedeljo ogovoril 80-letno žensko in ji v nakup ponudil posodo. Oškodovanka je moškega spustila v stanovanje, ker pa ni imela denarja za nakup, je moškemu pokazala zlatnino. Moški je pograbil nekaj kosov zlatnine in pobegnil. Policisti za storilcem še poizvedujejo.

Tudi otroška kolesa kradejo

V Ankaranu je neznani storilec izpred enega od lokalov ukradel otroško kolo znamke puky, tip cyke active, svetlo modro-sive barve, ki je vredno 500 evrov.

V Sežani izginil moped

V Sežani je neznani storilec včeraj ukradel moped znamke piaggio ciao, bele barve, reg. št. KP HK-69. Vse, ki bi vozilo kje opazili, policisti naprošajo, da pokličejo na tel. št. policije 113, policijsko postajo Sežana na tel. št. (05) 707 15 00 ali anonimni telefon policije 080-1200.

Pijan in zadet zakrivil prometno nesrečo

Včeraj ob 17.21 se je na avtocesti pri počivališču Ravbarkomanda v smeri Ljubljane pripetila prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi poškodovali. 32-letni voznik osebnega avtomobila je vozil v smeri proti Ljubljani in z vozilom v zapeljal v desno proti počivališču Ravbarkomanda, kjer je s prednjim delom vozila trčil v naletni meh. V nesreči je bil voznik lažje, 41-letni sopotnik pa huje poškodovan. Vozniku so policisti odredili alkotest, ki je pokazal 1,11 mg/l alkohola, prav tako so mu odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kanabis. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper voznika napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vozil občutno prehitro in še brez vozniškega dovoljenja

Ob 17.30 so policisti na regionalni cesti med Prešnico in Kozino obravnvali 46-letnega voznika motornega kolesa, ki je pri omejitvi 90 km/h vozil s hitrostjo 157 km/h. V postopku so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli, zoper njega pa napisali obdolžilni predlog.

Vročekrvni 42-letni Pirančan razgrajal na proslavi

V Piranu je včeraj na javni prireditvi skupne proslave istrskih občin ob dnevu državnosti javni red in mir kršil 42-letni domačin. Ta ni upošteval odredb varnostnikov in je s kršitvijo nadaljeval kljub posredovanju policistov, zato so ga pridržali ter mu izdali plačilni nalog.

Nemec s petimi prosilci za azil v avtu

Koprski prometni policisti so včeraj ob 23.17 na počivališču Risnik ustavili 20-letnega državljana Nemčije, ki je v vozilu prevažal pet prosilcev za azil. Migrante so odpeljali nazaj v azilni dom, zoper voznika pa sledi kazenska ovadba.

Izolan razgrajal na bencinski črpalki

Danes ponoči ob 23.59 so policisti posredovali tudi na enem od bencinskih servisov v okolici Kopra, kjer je javni red in mir kršil 27-letni, moški doma iz Izole. Ta je s kršitvijo nadaljeval kljub posredovanju policistov, zato so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog.


Najbolj brano