Iz kolesarnice v Izoli izginila štiri električna kolesa

V Izoli so včeraj neznanci vlomili v kolesarnico in ukradli štiri električna kolesa. Izginilo je električno kolo črne barve, znamke MTF, vredno 2300 evrov, električno kolo sive barve, znamke focus, ki je bilo zaklenjeno z električnim kolesom znamke KTM rdeče barve, vredni 4500 evrov in 5000 evrov ter električno kolo črne barve znamke cube, vredno 3200 evrov.

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

PRIMORSKA > V Kopru so konec tedna neznanci vlomili v klet in ukradli torbo z enajstimi palicami za golf, vrednimi 3000 evrov.

Tudi drugi vlomilci in tatovi na delu

V Stepanih je nekdo iz lope ukradel več motornih žag in kosilnico.

V Studenem je nekdo z dvorišča hiše ukradel motorno žago znamke husquarna 346 XP in razno odpadno železo, baker, rabljene akumulatorje in približno 100 kilogramov raznih aluminijastih stvari. Lastnik je oškodovan za 1300 evrov.

Zaradi neprilagojene hitrosti Hrvata jo je skupil domačin

V petek, ob 16.40, je 42-letni voznik avtomobila, državljan Hrvaške, vozil proti Sečovljam. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v pred njim ustavljen trikolesnik, ki ga je vozil 38-letni domačin in je v tem trenutku zavijal levo. Po trčenju je trikolo znamke piaggio odbilo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljala 31-letna voznica osebnega avtomobila ter čelno trčila vanj. Po tem trku je trikolo prevrnilo na bok. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico..

Zelo pijan in zadet za volanom

V petek zvečer so policisti pri Kosezah ustavili voznika osebnega avtomobila in opravili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal rezultat 1,03 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega so opravili tudi hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven na opiate, heroin in morfij. Odredili so še strokovni pregled, sledi mu obdolžilni predlog.

Brez izpita in “težka” noga

V soboto zgodaj zjutraj je v Postojni 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja, v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ograjo, zatem je vozilo odbilo še v objekt. Sledi mu obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Rus napihal več kot tri promile

V soboto, ob 18.30, so policisti v Strunjanu ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Rusije, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

36-letnik padel z električnega kolesa

V soboto, ob 22.20, so policisti prejeli obvestilo, da je na cesti od Kort proti Luciji z električnim kolesom zaradi neprilagojene hitrosti padel 36-letnik. Poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti so mu odredili tudi strokovni pregled.

V nedeljo, ob 4. uri, so v Zagorju pri Pivki policisti pridržali 21-letnika. Ta je po koncu prireditve zmerjal moškega in ga žalil, zatem pa tudi brcnil v njegovo vozilo. Z enakimi kršitvami je nadaljeval tudi po prihodu policistov na kraj. Sledi mu plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in mira. Pri varnostnem pregledu so pri njemu našli tudi več različnih tablet, ki so jih policisti poslali na analizo.

Tudi kovček na strehi ni varen pred tatovi

V Kopru je nekdo iz kovčka na strehi avtomobila ukradel več kosov oblačil. Državljane Nemčije je oškodoval za 300 evrov.

V Žusterni izginil sef ...

V Žusterni je nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel sef z gotovino.

.. na Ferrarski dve kolesi ...

Na Ferrarski ulici v Kopru je nekdo iz kolesarnice ukradel dve kolesi znamke nakamura, ki sta skupaj vredni 1000 evrov.

... v Ankaranu nosilec za kolesa

V Ankaranu so neznanci iz garažne hiše ukradli nosilec za kolesa z nameščeno registrsko tablico LJ 12-CJB.

Na Debelem rtiču našli ukradeni avtomobil

Na Debelem rtiču je bilo več dni parkirano vozilo. Po preverjanju so policisti ugotovili, da je vozilo evidentirano kot ukradeno v Izoli. Vozilo so vrnili lastnici, postopki še potekajo.

Vlamljal kot za stavo, ukradel pa nič

Na Kozini je nekdo vlomil v sedem kleti v enem od tamkajšnjih stanovanjskih blokov, ukradel pa ni ničesar.

Lažja delovna nesreča na Goriškem

Danes dopoldne so policisti prejeli obvestilo o delovni nezgodi na Goriškem, kjer je z lestve padel in se poškodoval samostojni podjetnik. Slednjemu se je med menjavanjem žarnice na reklamni tabli izmaknila aluminijasta teleskopska lestev in posledično padel po tleh ter se predvidoma lažje poškodoval.

Tat goriva na Ajdovskem

Danes zjutraj so policisti obravnavali tudi tatvino goriva iz več tovornih vozil na območju Ajdovščine. Neznani storilec je ponoči pristopil do treh tovornih vozil, ki so bila parkirana na ograjenem parkirišču enega od podjetij na Ajdovskem, in iz odklenjenih rezervoarjev ukradel skupno 350 litrov dizelskega goriva. Gospodarska družba je oškodovana za približno 500 evrov.


Najbolj brano