Italijanko večkrat udaril v predel obraza

Včeraj pozno popoldne so novogoriški policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru pri zapori na delovišču na mirenski obvoznici. Voznica avtomobila, državljanka Italije, se je pripeljala iz sosednje Italije in se ustavila na gradbišču mirenske obvoznice zaradi rdeče luči na semaforju, pred njo pa je bilo ustavljeno drugo osebno vozilo. Voznik slednjega je izstopil iz svojega avtomobila in pristopil do njenega avtomobila ter voznico skozi okno večkrat udaril v predel obraza.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

SEVERNA PRIMORSKA > Zaradi bolečin jo je kasneje na kraju pregledala tudi zdravnica. Italijanka je sicer odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja. Policisti pa so nasilnežu zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Vlom v Kanalu ...

Novogoriški policisti so v soboto obravnavali vlom v trgovino v Kanalu. Neznani storilec je tega dne zvečer po izvršenem vlomu v omenjeni trgovski objekt ukradel več pločevink piva in steklenic alkoholne pijače in škatlice cigaret različnih blagovnih znamk ter izginil neznano kam.

... in še dva vloma na Vipavskem

Ajdovski policisti so v soboto zgodaj zjutraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Vipavi. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil skozi garažna vrata in iz notranjosti hiše ukradel nekaj sto evrov gotovine. Okoliščine kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo.

V soboto popoldne je neznani storilec vlomil skozi okno v stanovanjsko hišo v naselju Duplje na Vipavskem v času odsotnosti stanovalcev. Po prvih podatkih je storilec ukradel zlatnino, večinoma zlate verižice. Tudi ta primer ajdovski policisti še preiskujejo.

Iztočil 600 litrov goriva

V soboto dopoldne so prejeli tudi obvestilo o tatvini goriva na parkirišču v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil približno 600 litrov dizelskega goriva. S tem kaznivim dejanjem je storilec eni od slovenskih gospodarskih družb povzročil za okoli 800 evrov škode.

Prometna nesreča zaradi naftnega madeža na cesti

Danes okoli 7.30 se je na glavni cesti Solkan-Plave zgodila prometna nesreča. Po do sedaj zbranih podatkih je 29-letna voznica avtomobila vozila iz naselja Plave proti Solkanu. Med vožnjo je pripeljala v desni pregledni ovinek in pri tem zapeljala na večji naftni madež na vozišču ter posledično izgubila nadzor nad vozilom. Voznica je z avtomobilom trčila v obcestne skale, nato pa še v varnostno ograjo. Pri tem se je voznica predvidoma laže poškodovala, na kraju so jo oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in jo po nudeni oskrbi prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom Postaje prometne policije Nova Gorica in reševalcem so na kraju nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Cesta je bila zaradi prometne nesreče približno uro in pol zaprta za ves promet.


Najbolj brano