Hudo poškodovan sopotnik ostal ukleščen v vozilu

Huda prometna nesreča, ki se je v soboto ob treh popoldne zgodila v Markovščini, je za uro zaprla glavno cesto. Hrvaškega državljana, sopotnika v vozilu, so matarski gasilci s tehničnim posegom rešili iz avtomobila, reševalci pa so ga odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Sopotnik  se je  ob  trku  v drevo  huje  poškodoval. Foto: PGD Materija
Sopotnik se je ob trku v drevo huje poškodoval. Foto: PGD Materija

MARKOVŠČINA > Nesreča se je zgodila, ko je 62-letna hrvaška voznica z osebnim avtom peljala po glavni cesti od Obrova proti Kozini, v Markovščini zapeljala s ceste in silovito trčila v drevo. Po trku je 65-letni sopotnik, prav tako hrvaški državljan, ostal ukleščen v zveriženi pločevini. Poškodovala pa se je tudi voznica.

Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Materija, zavarovali so območje in do prihoda reševalcev sopotniku in voznici nudili prvo pomoč. Sopotnika so s tehničnim posegom rešili iz vozila in ga prenesli v reševalno vozilo. Reševalci so oba odpeljali v izolsko bolnišnico. Sopotnik je utrpel hujše poškodbe, večkratni zlom reber in poškodbo ključnice. Zaradi nesreče je bila glavna cesta nekaj več kot uro zaprta za ves promet. Policisti bodo voznico po končanem zbiranju obvestil ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve nesreče iz malomarnosti.


Najbolj brano