Hoteli so preplezati luško ograjo, čaka jih kazenska ovadba zaradi tatvine

Koprski policisti bodo tožilstvu ovadili tri albanske državljane, ki so poskušali preplezati varnostno ograjo in priti na varovano luško območje. Pri tem pa so jih zalotili varnostniki.

Trije  osumljeni so  hoteli preplezati  luško  ograjo  ob  Ankaranski  
cesti.   Foto: Zdravko Primožič/FPA
Trije osumljeni so hoteli preplezati luško ograjo ob Ankaranski cesti.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > V noči na četrtek, okoli tretje ure, je bilo napeto ob varnostni ograji koprskega pristanišča. Policiste so nekaj minut pred tretjo uro obvestili, da so varnostniki opazili sumljivo dogajanje in zalotili tri moške, ki so poskušali preplezati ograjo. Očitno je bilo, da so se hoteli pritihotapiti na varovano območje.

Policisti so nato pridržali tri albanske državljane, stare 31, 30 in 29 let. Ograjo so poskušali preplezati blizu kompostarne ob Ankaranski cesti. Trojici so zasegli več predmetov in orodje, ki bi ga lahko uporabili pri izvršitvi kaznivega dejanja. Vse tri bodo ovadili zaradi suma kaznivega dejanja velike tatvine. Po končanem postopku so dvojico izpustili na prostost, enega od osumljenih pa so vrnili italijanskim varnostnim organov, ker menda ni imel urejenih vseh dokumentov. Ovadbo zaradi poskusa tatvine bodo policisti tožilstvu poslali po redni poti.


Najbolj brano