Goljufom nakazala več deset tisoč evrov za ugrabljenega fanta

Ženska je policistom prijavila, da naj bi ugrabili njenega fanta iz Združenih držav Amerike. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da gre za tako imenovano ljubezensko prevaro. Gospa je nakazala na bančne račune v tujini več deset tisoč evrov, preden je ugotovila, da je ogoljufana. Zadevo še preiskujejo.

Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash.com
Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash.com

PRIMORSKA > V semaforiziranem križišču na Markovcu je v petek ob 8. uri 80-letni voznik avtomobila pripeljal iz smeri izolske bolnišnice in je v križišču zavijal levo. V križišču je odvzel prednost 20-letni voznici avtomobila, ki mu je pravilno pripeljala nasproti. Povzročitelj je bil v prometni nesreči lažje poškodovan, policisti so mu izdali plačilni nalog.

Po hitri cesti s hitrostjo 175 kilometrov na uro

Koprski prometni policisti so v petek na Razdrtem ustavili 51-letnega voznika avtomobila mercedes, čeških registrskih oznak, ki so mu na hitri cesti pri Vipavskem križu izmerili hitrost 175 kilometrov na uro. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

16-letnik padel z ukradenim motorjem

Policiste so v petek malo pred 20. uro obvestili, da na relaciji Izola-Strunjan v jarku leži motor. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za motorno kolo znamke honda SH 150, italijanskih registrskih oznak, ki ga je vozil 16-letni Italijan. V desnem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek ter nato zdrsnil in se ustavil v hribu. Hitri test je pokazal, da je pozitiven na kanabis in amfetamine. Policisti so o ugotovili še, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja A kategorije, in da je motorno kolo v Italiji zabeleženo kot ukradeno. Motor so mu zasegli. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Ukradli kolo, priklenjeno na stojalo

OKC so v petek zvečer obvestili, da so ženski na glavni avtobusni postaji v Kopru ukradli kolo, ki je bilo priklenjeno na stojalo za kolesa. Ukradli so gorsko kolo znamke rockride, tip XCR100, črne barve z modrimi napisi. Lastnico so oškodoval za 1400 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Povzročil za 2000 evrov škode, ukradel pa nič

Policiste so v petek zvečer obvestili o vlomu v eno od hiš v okolici Sežane. Neznani storilec je pregledal prostore, vendar po prvih ugotovitvah ni ukradel ničesar. Z vlomom je povzročil za 2000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, sledi kazenska ovadba.

Glasba preglasna, moški pa nesramen in žaljiv

V Postojni je v petek prišlo do spora zaradi glasne glasbe, ki je prihajala iz enega od stanovanj. Policisti so ugotovili, da je glasno glasbo predvajal 22-letnik, ki se je do prijavitelja vedel na nesramen, žaljiv in drzen način. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Iz delovnih strojev in tovornjakov iztočil 890 litrov dizla

Na gradbišču v Jagodju je neznani storilec iz dveh delovnih strojev in dveh tovornih vozil iztočil 890 litrov dizel goriva. Podjetje je oškodoval za 1500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Hrvat prevažal Turke

Policisti na mejnem prehodu Dragonja so v soboto pri vstopu v državo kontrolirali avtomobil seat altea XL, črnogorske registracije, ki ga je vozil 24-letni Hrvat. Poleg njega je bilo v vozilu še pet Turkov, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Slovenijo. Tujci so na kraju zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom. Voznika so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Avto samodejno zablokiral, motorist trčil vanj

Na cesti med Kozino in Petrinjami je v soboto okrog 19. ure 44-letna voznica avtomobila povozila kamen in predrla pnevmatiko. Zaradi nenadnega padca tlaka v pnevmatikah je vozilo samodejno zablokiralo in v sili zavrlo, pri tem pa je v zadnji del vozila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil 57-letni voznik motornega kolesa in padel. Pri padcu se je lažje poškodoval in je sam obiskal zdravnika. Zaradi prekratke varnostne razdalje so mu policisti izdali plačilni nalog.

Brez izpita

Kozinski policisti so v soboto pri kontroli prometa ustavili 19-letnega voznika avtomobila, doma iz okolice Kozine, ki ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Žalil jo je, vlekel za lase in odrinil

V enem od stanovanj v Izoli sta se v soboto sprla bivša partnerja, pri čemer je moški žensko žalil ter jo med prepirom povlekel za lase in jo odrinil. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Oba pijana, eden brez izpita

Postojnski policisti so pri kontroli prometa na območju Pivke v soboto ustavili 48-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,57 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli in predali v hrambo sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

V Kopru so policisti pri kontroli prometa v nedeljo ustavili 39-letnega voznika avtomobila, alkotest mu je pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Optimist in laser izginila

Policiste so v nedeljo dopoldne obvestili, da udeleženci jadralne regate pogrešajo manjši jadrnici, ki sta bili poleg ostalih plovil na plaži v Izoli. Policisti so ugotovili, da so neznanci ponoči ukradli jadrnico razreda optimist, z oznako na jadru GER1483, s čimer so nemškega lastnika oškodovali za 2000 evrov, in jadrnico razreda laser, znamke devoti, model LK, z oznako na jadru AUT11, s čimer so avstrijskega lastnika oškodovali za 10000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ukrajinec vozil Turke

Policisti so v nedeljo zgodaj zvečer na počivališču Ravbarkomanda ustavili in kontrolirali avtomobil alfa romeo stelvio, italijanske registracije, ki ga je vozil 50-letni Ukrajinec. Poleg njega je bilo v vozilu še pet Turkov, ki so samovoljno zapustili azilni dom. Tujci so ponovno izrazili namero za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom. Za Ukrajinca je bil v ponedeljek po zaslišanju pri preiskovalnemu sodniku odrejen pripor.

18-letniku zasegli pištolo

V nedeljo ob 20.14 so policiste obvestili, da nekdo hodi po Tržaški cesti v Postojni in strelja s pištolo. Policisti so v bližini na podlagi opisa kmalu izsledili 18-letnika iz okolice Postojne, med varnostnim pregledom pa so pri njem našli plašilno pištolo z nekaj naboji. Pištolo so mu zasegli, sledi hitri postopek.

Bivši partner ji je ukradel avto

Na Policijski postaji Piran se je v nedeljo zvečer zglasila ženska iz okolice Kopra in prijavila, da ji je bivši partner ukradel avtomobil, zdaj pa naj bi bil na območju Portoroža. Policisti so vozilo res izsledili v Portorožu in ga vrnili lastnici. Sledi kazenska ovadba.

Avtomobil ni bil registriran in ne zavarovan

Sežanski policisti so imeli v nedeljo v postopku 42-letnega voznika avtomobila in ugotovili, da avtomobil ni registriran in ne zavarovan. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola, so policisti vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

“Sezuli” so ga

V Izoli je nekdo v ponedeljek s parkiranega vozila ukradel tri kolesa, skupaj vredna 5000 evrov.

Pozitiven na kokain, amfetamine in kanabis

V Ankaranu so policisti danes ob 2. uri ustavili 24-letnega voznika avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na kokain, amfetamine in kanabis. Odrejen strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Vlomili v parkomat

V Izoli je nekdo vlomil v parkomat in ukradel kaseto z denarjem.

Ukradli nafto in orodje

V Ospu so iz rezervoarja traktorja izčrpali 350 litrov nafte in ukradli različno orodje. Lastnik je oškodovan za 2000 evrov.


Najbolj brano