Dutovlje: avto na strehi, v njem pa ukleščen voznik

Z avtom na strehi je ob cesti med Dutovljami in Krajno vasjo danes dopoldne končal 77-letnik iz okolice Komna. Gasilci in policisti so reševalcem omogočili, da so poškodovanega voznika, ki so ga spravili iz pločevine in odpeljali v bolnišnico.

Gasilci so morali avto najprej stabilizirati, da so lahko iz njega rešili 
voznika.  Foto: ZGRS Sežana
Gasilci so morali avto najprej stabilizirati, da so lahko iz njega rešili voznika.  Foto: ZGRS Sežana

DUTOVLJE > Nesreča se je zgodila danes nekaj minut pred poldnevom, ko je 77-letni voznik iz okolice Komna s svojim avtom vozil po cesti od Dutovelj proti Krajni vasi. Približno na pol poti med krajema je zapeljal s ceste in se z avtom prevrnil na streho. Prevrnjen avto je opazil drugi voznik in takoj poklical na pomoč.

“Bilo je kar zahtevno posredovanje,” je povedal vodja izmene sežanskih poklicnih gasilcev Matin Bevk. Avto je na strehi obstal med drevesi, vendar v takem položaju, da bi se lahko še prevračal, zato so morali avto najprej pripeti s pasovi in ga stabilizirati. Šele nato so se lahko splazili do voznika v notranjosti avta.

Gasilci in policisti so s skupnimi močmi odstranili vrata, da so lahko do ponesrečenca prišli reševalci, nato pa so gasilci avto še dodatno “odprli”, da so lahko voznika varno spravili iz njega in ga predali reševalcem. Ti so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, po prvih podatkih je utrpel le lažje poškodbe.


Najbolj brano