Doma razgrajal, z nožema poskusil napasti tudi policiste

Iz vasi v okolici Kopra so policiste poklicali na intervencijo, ker je doma razgrajal in grozil sin. 38-letnik je z nožema poskusil napasti tudi policiste, ki so prišli na kraj. Zoper osumljenca so zato uporabili telesno silo in lisice. Osumljen je storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Odredili so mu pridržanje, postopki še potekajo.

 Foto: Marko Vavpotič
Foto: Marko Vavpotič

PRIMORSKA > Na Tinjanu je nekdo vlomil v gradbeni kontejner, iz katerega je ukradel več kosov raznega električnega orodja (vrtalniki, žage, brusilke ...). Podjetje je oškodovano za približno 10.000 evrov.

Vlomili v trgovino

Na Čevljarski ulici v Kopru je nekdo vlomil v trgovino in ukradel menjalni denar.

Prehiter Avstrijec

Radar na avtocesti pri Senožečah je zaznal hitrost vožnje 189 kilometrov na uro. Avstrijcu so policisti izrekli globo.

Trčil v zid ob hiši

V Izoli je včeraj ob 15. uri 45-letni voznik z avtomobilom trčil v betonski zid ob hiši. Hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, sledi obdolžilni predlog.

Pijan za volanom

V Luciji je 30-letnemu vozniku avtomobila zjutraj ob 2.30 preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Prevažali tujce

Na Starodu so policisti včeraj ob 18. uri kontrolirali voznika tovornjaka s polpriklopnikom, romunske registracije, 45-letnega Turka. Med postopkom so ugotovili, da nezakonito prevaža sedem Kitajcev in 14 Turkov. Tujce so vrnili na Hrvaško, vozniku sled kazenska ovadba.

Ob 19.30 so na počivališču Risnik ustavili 27-letnega Ukrajinca z urejenim statusom na Madžarskem, ki je v avtomobilu nezakonito prevažal šest Sircev, povratnikov iz azilnega doma. Vozniku so odredili pridržanje, postopki še potekajo.

Ob 20.30 pa so pri Planini ustavili še avtomobil francoskih registrskih številk, ki ga je peljal 28-letni Maročan. Nezakonito je prevažal sedem tujcev, državljanov Libije, Maroka, Tunizije, Afganistana in Turčije, ki so zapustili azilni dom. Postopki še potekajo.


Najbolj brano