Dekani: z avtom v ograjo hiše

V nedeljo malo pred polnočjo se je v Dekanih zgodila prometna nesreča. Policisti so na kraju ugotovili, da je 45-letni moški, ki se je v nesreči tudi lažje poškodoval, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ene od hiš.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Ker je alkotest vozniku pokazal rezultat 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Vlomilec v Portorožu ukradel nakit

S četrtka na petek je neznanec v Portorožu skozi okno vlomil v hišo v lasti 67-letnega moškega in ukradel nakit. Sledi kazenska ovadba.

Ko je hotel speljati, je padel, motorno kolo pa je zagorelo

V nedeljo ob 18.49 je na bencinski servis v Kopru pripeljal 23-letni voznik motornega kolesa. V motorno kolo je natočil gorivo, ki pa je iztekalo iz rezervoarja. Ko je voznik hotel speljati z bencinskega servisa, je padel, pri tem pa se je motorno kolo vnelo. Ogenj so pogasili delavci bencinskega servisa, voznik pa se je pri tem tudi lažje poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da motorno kolo ni registrirano, niti zavarovano, zato so vozniku izdali plačilni nalog, zbirajo pa obvestila tudi o kaznivem dejanju povzročitve splošne nevarnosti. O ugotovitvah bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

Peč je zagorela

V Senožečah je v petek zaradi tehnične napake zagorela peč na pelete, ki je bila v pomožnem objektu ob hiši v last 73-letnega moškega. Nastala je manjša materialna škoda. Požar so pogasili gasilci.

Poškodoval nabiralnik, omet in steklo

V petek ob 19.41 je nekdo v Kopru s pirotehničnim sredstvom poškodoval nabiralnik, omet in steklo nadstreška na hiši. Z dejanjem je 47-letnega lastnika oškodoval za 1000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Trčila v drevo

V petek ob 19.57 je v Landolu 25-letna voznica z osebnim vozilom zapeljala izven vozišča, kjer je trčila v drevo. Voznica je v prometni nesreči utrpela lažje telesne poškodbe, zoper njo pa sledi odločba v hitrem postopku.

Pijan v jarek

V petek ob 21.08 je 38-letni voznik na povezovalni cesti med Sečovljami in Dragonjo zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim vozilom zapeljal izven vozišča in obstal v jarku. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,02 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odrejeno mu je bilo pridržanje in zanj bo podan obdolžilni predlog.

Vozil je pijan

Na avtocesti pri Razdrtem so v petek ob 23.41 ustavili 52-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje, zanj bo podan tudi obdolžilni predlog.

Poškodoval lak na vozilih

S petka na soboto je v Kopru neznanec z ostrim predmetom poškodoval lak na dveh osebnih vozilih. 32-letnega in 52-letnega lastnika je oškodoval za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Hodil je po cesti

V soboto ob 16.38 je v Bertokih 53-letni moški s svojo hojo oviral promet. Ob prihodu policistov se ni želel predstaviti in se je nedostojno vedel do njih. Po ugotovljeni identiteti mu je bil izdan plačilni nalog. Ob 20.24 je močno opit kršitelj ponovno hodil po vozišču proti Sv. Antonu. Ker se ob prihodu policistov ni želel odstraniti z vozišča, so ga pridržali, izdan mu je bil tudi plačilni nalog.

Psi so jih ugriznili v nogo

V soboto popoldne je v Škocjanu pes ugriznil 45-letnega moškega v nogo. 66-letni lastnici psa je bil izdan plačilni nalog.

Tudi v Movražu je pes ugriznil otroka v nogo. Za lastnika psa bo izdana odločba v hitrem postopku.

V nedeljo ob 12.25 je v Pradah pes ugriznil otroka v nogo. Zoper lastnico psa policisti vodijo hitri postopek z odločbo.

BMW ostal brez ogledala

V večernem času je v soboto v Kopru neznani storilec z osebnega vozila znamke BMW odtujil vzvratno ogledalo. Z dejanjem je 27-letnega lastnika oškodoval za 450 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Moped je izginil iz kolesarnice

V zadnjih desetih dneh je neznanec iz kolesarnice v stanovanjskem bloku v Kopru odtujil moped tomos flexer 25, registrske številke KP 9E-J4. Škode je za 800 evrov, sledi kazenska ovadba.

Nasilen moški

V Sežani so v nedeljo policisti obravnavali 28-letnega moškega, ki je bil nasilen do svoje partnerke. Moškemu so izrekli prepoved približevanja in ga kazensko ovadili.

Kradel iz počitniške hiše

V času od srede, 21. februarja, je neznanec v Kampelu vlomil v počitniško hišo in iz nje ukradel več tehničnih predmetov. Škode je za 700 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ostala brez vozniškega dovoljenja

V soboto ob 1.34 so koprski policisti v Hrvatinih ustavili 21-letnega voznika, ki je vozil osebno vozilo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, opravili pa so tudi hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven za kanabis. Voznik je odrejen strokovni pregled odklonil, zato mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zanj pa bo podan obdolžilni predlog.

V Kopru so v soboto ob 2.09 ustavili 49-letno voznico, ki je vozila osebno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, rezultat ji je pokazal 0,76 miligrama alkohola v litri izdihanega zraka. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, zaseženo ji je bilo tudi vozilo. Sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano