22-letnika iz Vipave v Portorožu zasačili z drogo, v stanovanju našli tudi naboje

Piranski policisti so v torek med poostrenim nadzorom zlorabe prepovedanih drog v Portorožu ustavili 22-letnika, ki so mu zasegli konopljo in amfetamin. Včeraj so opravili še hišno preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih mladenič uporablja v Vipavi, ter odkrili dodatne količine prepovedane droge in pet nabojev kalibra 0,22.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

PORTOROŽ, VIPAVA > Ko sta piranska policista med kontrolo prometa v torek ob 20.25 v Portorožu ustavila osebni avto goriških registrskih tablic, sta najprej ugotovila, da je 22-letnik iz Vipave vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Njune sume, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog je potrdil pozitiven rezultat na kokain, poročajo iz koprske policijske uprave. Odrejeni strokovni pregled z odvzemom telesnih tekočin je voznik odklonil.

V nadaljevanju je policist pri v prtljažniku vozila opazil belo vedro, v katerem je bilo več PVC vrečk, iz katerih je bilo zaznati vonj po prepovedani drogi konoplji. V vedru je bila tudi gramska tehtnica. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami so policisti 22-letniku odvzeli prostost in ga privedli na PP Piran, kjer so mu naknadno zasegli še 0,55 grama bele prašnate snovi – prepovedane droge amfetamin. Po opravljenem preliminarnem testu so potrdili, da je osumljenec hranil za namen prodaje skupaj 49 gramov prepovedane droge konoplja.

Še petim so zasegli drogo

Policisti PP Piran so v torek med poostrenim nadzorom zlorabe prepovedanih drog na območju Občine Piran odkrili tudi pet oseb, ki so na javnem mestu posedovali oziroma uživali prepovedano drogo konopljo. Vsem petim so drogo zasegli in bodo zoper njih uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj so piranski policisti na podlagi odredbe sodišča opravili tudi hišno preiskavo stanovanja in drugih prostorov, ki jih 22-letnik uporablja v Vipavi. Odkrili in zasegli so še štiri manjše pakete prepovedane droge konoplja, ki je bila pripravljena za nadaljnjo preprodajajo, in pet nabojev kalibra 0,22.

Po končani preiskavi so mladega Vipavca spustili na prostost, zoper njega bodo po redni poti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedanih drog so mu zasegli avto ter na okrajno sodišče podali obdolžilni predlog. Zaradi nedovoljene posesti nabojev pa bodo zoper njega izvedli prekrškovni postopek zaradi kršitev določil Zakona o orožju.


Najbolj brano