17-letnik med postopkom pobegnil, a so ga policisti ujeli

Na Ferrarski cesti v Kopru so policisti včeraj ob 14. uri ustavili motorno kolo znamke gilera runner, brez registrskih številk in z odstranjeno številko šasije. 17-letnik je med postopkom pobegnil, vendar mu je med begom spodrsnilo in je padel, policisti pa so zoper njega uporabili prisilna sredstva za vezanje in vklepanje. Lastništvo vozila še ugotavljajo, sledi obdolžilni predlog.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj ob 6.15 je na Markovcu v Kopru 36-letni domačin z motornim kolesom s stranske ceste zapeljal na prednostno in pri tem izsilil prednost 42-letnemu vozniku avtomobila iz Kopra. Motorist se je huje poškodoval, utrpel je zlom zapestja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Zasegli sadike konoplje in puško

Včeraj dopoldan so policisti zaradi suma proizvodnje prepovedane droge na Škofijah opravili hišno preiskavo pri 29-letnemu domačinu. Zasegli so mu 13 sadik konoplje, puško šibernico, za katero ne poseduje dovoljenja, ter druge predmete. Zaseženo konopljo so poslali na analizo. Sledita mu kazenska ovadba in hitri postopek po zakonu o orožju.

Kolo je izginilo

V Kopru je nekdo ukradel odklenjeno kolo catch 52, sive barve z napisom nakamura, vredno 450 evrov.

Vozil brez izpita

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti včeraj dopoldne 38-letniku zasegli avtomobil, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Iz kleti ukradli kolesi

Na Cesti na Markovec v Kopru je nekdo vlomil v klet, iz katere je ukradel moško gorsko kolo znamke specialized, črne barve, in gorsko kolo znamke rambler. Lastniki so oškodovani za 1400 evrov. Pri ogledu kraja so policisti ugotovili, da je bilo vlomljeno v štiri kleti. Zbiranje informacij še poteka.

Ilegalne migracije

Policisti so včeraj ob 10. uri med Movražem in Gračiščem ustavili avtomobil ford karavan, italijanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 42-letni Gruzijec, v vozilu pa je bilo še pet Turkov, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Ob 22. uri so od Rižane proti Črnemu Kalu zaustavljali avtomobil chrysler grand voyager, švedske registracije. Voznik je ustavil vozilo in pobegnil, v avtomobilu pa je ostalo osem oseb, ki so prišle v Slovenijo nelegalno. Policisti so takoj postavili zasede in v Stepanih prijeli 28-letnega Iračana z urejenim statusom begunca v Nemčiji.

Ob 2.30 so na Pomjanu prijeli 13 ilegalnih migrantov (12 Iračanov in Albanca). Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 18-letni Albanec vodič.

Vsi postopki še potekajo.


Najbolj brano