V novi številki Primorskih novic preberite

Uspešna zgodba o preselitvi ukrajinske sirotišnice v Slavino bo, kot kaže, dobila žalosten epilog. Otroci naj bi se v Ukrajino vrnili še pred poletjem, čeprav vojne še ni konec.

Bodo osiroteli  ukrajinski otroci  pristali v zaprtem  sistemu sirotišnice? Foto: Cvetka Kernel
Bodo osiroteli ukrajinski otroci pristali v zaprtem sistemu sirotišnice? Foto: Cvetka Kernel

Krožna grajska pot bo povezala tri gradove v Tolminu

Spomladi bodo nadaljevali obnovo ostalin gradu na Kozlovem robu, grad bo z novimi vsebinami vabil na sprehod skozi čas.

Nobena aplikacija ne more nadomestiti živih turističnih vodnikov

Jutri bomo obeležili Mednarodni dan turističnih vodnikov. Dan vsako leto obeležijo tudi v Društvu turističnih vodnikov Krasa in Brkinov, kjer z novinarsko konferenco in številnimi brezplačnimi promocijskimi vodenji v tem času leta simbolično odpirajo novo turistično sezono.

Bomo slovenščino dokončno pohabili?

Ob mednarodnem dnevu maternega jezika smo s predstojnico Inštituta za jezikoslovne študije ZRS Koper in profesorico slovenskega jezika na STŠ Koper Evo Sluga spregovorili nekaj besed o nivoju poznavanja slovenskega jezika med mladimi.

Zelene zime vse bolj vabijo k morju in v tople kraje

Po belih strminah, še posebej italijanskih in avstrijskih, ta teden vijuga veliko Slovencev s svojim šolajočim se naraščajem, ki ima zimske počitnice.

“Bojim se, da je to ribištvo za muzej, kot pa ribištvo za prihodnost”

V Pomorskem muzeju Sergej Mašera Piran so odprli prenovljeno muzejsko zbirko o ribištvu, ki je bilo v severozahodni Istri nekoč pomembna gospodarska dejavnost in je zapustilo močno sled v kulturni dediščini.

Priloga Tantadruj

Ne spreglejte še naše posebne gledališke priloge Tantadruj, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Primorskim dnevnikom in vsemi tremi primorskimi gledališči.


Najbolj brano