Pismo z Eura: Predobro igramo, a tvegamo izpad

Po takem dnevu v Münchnu je težko biti pameten. Prvo, kar mi pride na pamet, je nekoliko pesimističen pogled, da predobro igramo, pa bomo najverjetneje izpadli z dvema odličnima tekmama in zgolj dvema osvojenima točkama. Čeprav je treba pošteno priznati, da je točka s Srbijo, če vse skupaj seštejemo, na koncu realna. Ampak boli prejeti zadetek prav v zadnjem napadu tekme.

Ampak tako je v nogometu. Če se ne bi uvrstili na Euro, nas ne bi v duši nič bolelo, na kavču se ne bi preveč brigali za ostale, prvenstvo bi spremljali relativno mirno. Tako pa igramo zelo pomembno vlogo in smo lahko vsi uživali v nogometni predstavi in pozornosti. Morda je našim zmanjkalo tudi nekaj bolj bučne podpore s tribun, kajti ko smo povedli, se je navijanje nekoliko ustavilo oziroma potihnilo.

“Nogomet se bo igral tudi po evropskem prvenstvu in slovenska liga bo še dajala strelce in podajalce na velikem tekmovanju. Zato pridite kdaj pa kdaj podpreti naše fante tudi v slovenski ligi.”

Začeli smo odlično, odigrali vrhunskih 25 minut, potem pa je tudi sopara opravila svoje. V trenutku, ko smo skušali zajeti sapo in se malo odpočiti, so imeli Srbi izjemno priložnost po izvajanju iz kota. Toda takoj smo se vrnili s prečko Timija Maxa Elšnika, ki je bil bistveno manj bojazljiv kot proti Danski in se je s podajo na drugem igralnem položaju izkazal kot vsestranski nogometaš.

Srbi so nas v uvodu drugega polčasa stisnili. Kot že proti Danski je bil vsak strel iz prekinitve neverjetno nevaren. Pogrešal sem nekoliko boljši odziv s klopi. Imam občutek, da naša rezervna klop ni ne vem kako dolga. Res, da je na Euru 26 igralcev, a igra jih vedno istih 13. Prav tako nam manjka hitrosti, kar je tudi težava naše prve lige, morda pa tudi naše genetike. Pogrešam koga, ki bi lahko hitro zbežal v protinapad.

Selektor Matjaž Kek je z menjavami skušal doseči, da bi v ofenzivnem delu ekipe dalj časa zadrževali žogo, si s tem vzeli čas in nekoliko razbremenil obrambo, dosegel pa ni ne enega ne drugega. Trenerji nimajo vedno srečne roke in menjave ne pokažejo tistega, kar si je trener zamislil.

Name je dober vtis pri Srbih pusti Lazar Samardžić, ki je po mojem mnenju poskrbel za obrat tekme. Za razliko od nekaterih veteranov je kazal neverjetno voljo in motiv.

Rezultat in pomanjkljivosti pa ne spremenijo dejstva, da smo lahko izredno ponosni na našo ekipo. Nogomet se bo igral tudi po evropskem prvenstvu in slovenska liga bo še dajala strelce in podajalce na velikem tekmovanju. Zato pridite kdaj pa kdaj podpreti naše fante tudi v slovenski ligi, ker ti, ki so tekali po Allianz Areni, so to nekoč počeli tudi po naših igriščih, od Kidričevega do stadiona Rajka Štolfe.


Preberite še


Najbolj brano