Morali bi zmagati

Na tekmi z Dansko bi Slovenija morala odnesti vse tri točke, če upoštevamo kvaliteto izvedbe in priložnosti, ki so si jih fantje ustvarili. Vemo, da je v turnirskem sistemu tekmovanja vsaka zmaga zelo dragocena, pravzaprav je lahko ena že dolg korak k uvrstitvi v izločilne boje. S prikazanim v drugem polčasu smo lahko zadovoljni, saj nam je prinesel veliko dozo optimizma, morda tudi evforije, ki pa je v reprezentančnem taboru prepovedana. Če se bo pojavila, jo bo selektor zagotovo znal umiriti.

Tekmo smo sicer slabo začeli. Timi Max Elšnik je krepko zamudil pri vtekanju Cristiana Eriksena in sledila je vzgojna kazen. Z mojega zornega kota je bil v nedeljo Eriksen z naskokom najboljši v danskem moštvu in kaj hitro bi lahko v prvem polčasu postavil izid že na težko ulovljivih 2:0. Danci so se z zadetkom zadovoljili in slovenska vrsta je v drugem delu začela prevzemati pobudo v napadalnem delu igre.

Sem izredno ponosen na našo reprezentanco. Nam navijačem so dali velik zagon za naprej Po tekmi me adrenalin še dolgo ni zapustil, lahko bi brez težav navijal še štiri ure.

Če ocenjujem naše nogometaše, potem bi izpostavil oba osrednja branilca Jako Bijola in Vanjo Drkušića, po moji oceni sta odigrala vrhunsko tekmo. Menjave so opravile svoje delo, čeprav smo bili na tribunah kar skeptični, ko je Petra Stojanovića zamenjal Benjamin Verbič, in bi vendarle prej pričakovali menjavo Jana Mlakarja. Ampak selektorju Matjažu Keku so se menjave izšle.

O tem, da smo v zadnjih minutah močno pritiskali proti danskim vratom, precej pove tudi to, da danskih navijačev na tribunah ni bilo več slišati.

Junak je zagotovo Erik Janža. Ustvaril je dve, kot rečemo, 'smrtni' priložnosti' za zadetek. V prvem polčasu je podal Andražu Šporarju, ki pa žoge ni dobro sprejel, sicer bi se že takrat veselili zadetka. Janža je zabil zadetek, ki ga je popeljal v zgodovino. Tudi sicer je, ko je na igrišču, opazen in sodeluje pri večini reprezentančnih zadetkov. Z zadnjimi predstavami si je zagotovil nesmrtnost.

Sem izredno ponosen na našo reprezentanco. Nam navijačem so dali velik zagon za naprej. Po tekmi me adrenalin še dolgo ni zapustil, lahko bi brez težav navijal še štiri ure.

Rabimo pa zmago, ki bi nas peljala naprej. Seveda vsi priložnost vidimo v dvoboju s Srbijo. Ne smejo nas prevarati mini aferice v srbskem taboru, kajti na igrišču te ne bodo igrale prav nobene vloge.


Preberite še


Najbolj brano