Italijan v ovinku izgubil nadzor nad BMW-jem in trčil v fiat

Več kot tri ure je bil v torek popoldne zaradi hude prometne nesreče oviran promet od Kopra proti Šmarjam. V nesreči, ki jo je povzročil italijanski voznik, se je huje poškodovala 61-letna italijanska voznica.

Koprski poklicni gasilci so hudo poškodovano  voznico  iz avtomobila  rešili  s  tehničnim  posegom.   Foto: GB  Koper
Koprski poklicni gasilci so hudo poškodovano voznico iz avtomobila rešili s tehničnim posegom.  Foto: GB Koper

KOPER > Nesreča se je zgodila v torek nekaj minut pred 17. uro, na šmarski cesti v ovinku pod odcepom za Paderno. Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 30-letni italijanski voznik z BMW-jem hrvaške registracije vozil v smeri proti Šmarjam, v desnem ovinku je izgubil nadzor nad avtom, tako da ga je prek dveh neprekinjenih ločilnih črt zaneslo na nasprotni vozni pas. Tam je trčil v fiat pando italijanske registracije, s katero se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 61-letna italijanska voznica.

Njeno vozilo je po trku trku odbilo v kovinsko varovalno ograjo in nato še v osebni avtomobil, s katerim se je od Šmarij proti Kopru za njo pravilno pripeljal 40-letni domačin. V nesreči se je huje poškodovala 61-letna voznica, koprski poklicni gasilci so jo s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine. Lažje sta se poškodovala 32-letna sopotnica v italijanskem fiatu in 40-letni domačin. Reševalci so poškodovane odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Motorista in sopotnica hudo poškodovana

V torek nekaj minut po 14. uri se je huda prometna nesreča zgodila pri Ilirski Bistrici. 51-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije, je z 52-letno sopotnico peljal od Dolnjega Zemona proti Jelšanam. V ovinku je izgubil nadzor nad motorjem, padel na bok, zatem pa z motorjem drsel do odbojne ograje in vanjo trčil. V nesreči sta se motorist in sopotnica poškodovala, reševalci so ju odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da sta oba utrpela hujše poškodbe (zlom medenice). Voznika bodo policisti ovadili zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. V torek zvečer, nekaj pred 20. uro, se je hujša nesreča zgodila še v Ferrarski ulici v Kopru. 49-letni motorist je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje poškodoval. V bolnišnici so mu oskrbeli zlom kolena. Policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Policisti so 30-letnega voznika preizkusili s hitrim testom za prepovedane droge, ki je bil pozitiven na kokain. Odredili so mu še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Po končanem zbiranju obvestil bodo policisti 30-letnika ovadili tožilstvu zaradi kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Vse od 17. ure je promet po šmarski cesti potekal izmenično enosmerno, promet so sprostili šele ob 20.30.


Najbolj brano