Neznanka v Novi Gorici nakupovala s kartico, pozabljeno na bankomatu

Oškodovanka je na bančnem avtomatu v večjem nakupovalnem centru na Cesti 25. junija v Novi Gorici včeraj popoldne po dvigu gotovine pozabila bančno kartico. Kartico si je prisvojila neznana ženska srednjih let in sz njo v različnih trgovinah opravila več nakupov oziroma plačil v skupni vrednosti 139 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje v smeri suma storitve kaznivih dejanj zatajitve in zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA

PRIMORSKA > Policiste so danes ob 6.30 obvestili o vlomu skozi vhodna vrata v poslovne prostore trgovine v Kidričevi ulici v Novi Gorici, kjer so ukradli več mobilnih telefonov. Po prvih podatkih je nastala materialna škoda za več tisoč evrov. Natančnejša ocena škode bo znana po inventuri. O kaznivem dejanju je policija obvestila preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

Iz avtodoma ukradel dokumente, bančne kartice in tehnično opremo

Policisti so včeraj zgodaj popoldne obravnavali tatvino na posebno predrzen način na bencinskem servisu ob hitri cesti H4 v Šempasu. 66-letni nizozemski voznik je prejšnji dan zgodaj zvečer z avtodomom znamke fiat pripeljal iz Italije in se ustavil na parkirnem mestu na počivališču za tovorna vozila. Naslednje jutro je ugotovil, da mu je nekdo iz vozila ukradel bančne kartice, osebne dokumente, fotoaparat, prenosni računalnik znamke HP, tablični računalnik apple iPad …. Novogoriški policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo.

Delovna nesreča

V eni od gospodarskih družb v Vipavi si je včeraj dopoldne med delom na tračni žagi za kovine poškodoval roko 49-letni delavec, državljan Bolgarije Oskrbeli so ga v šempetrski bolnišnici. Policisti so tujo krivdo izključili.

Vozila omamljena

Policist so včeraj popoldne, v Tolminu ustavili voznico avtomobila. Hitri test na droge je bil pozitiven na kokain, kanabis in amfetamine. Strokovni pregled v zdravstveni ustanovi je odklonila. Policisti so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka jo še srečanje s sodnikom.

Ženski zasegli vrečko z belo snovjo

Včeraj pozno zvečer so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica na območju Nove Gorice imeli v postopku 30-letno žensko in zasegli pvc vrečko z manjšo količino delcev bele kristalne snovi zaradi suma, da gre za drogo. Če bo analiza to potrdila, bodo zoper žensko uvedli prekrškovni postopek.

Večkrat se je znesel nad parkiranim avtomobilom

Policisti so včeraj zjutraj obravnavali poškodovanje avtomobila znamke audi v Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je nekdo v zadnjih mesecih večkrat poškodoval lak na prednjih desnih vratih vozila. Policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.


Najbolj brano