Dolge kolone na primorski avtocesti

“Na pot sem šel tri ure pred dogovorjenim sestankom, pa nisem vedel, če bom pravočasno prišel,” nam je o današnji vožnji od Kopra proti Ljubljani povedal Primorec. Z njim so danes delili usodo številni vozniki osebnih in tovornih vozil.

Na primorski avtocesti so danes zastoji. Foto: Vir: Promet.si/FB/WSVideo
Na primorski avtocesti so danes zastoji. Foto: Vir: Promet.si/FB/WSVideo

PRIMORSKA > Zaradi praznika v Italiji je bilo danes več tako osebnih kot tovornih vozil. Sogovornik je za pot iz Kopra do Ljubljane dopoldne potreboval dve uri in pol. Zastoj se je začel pri Senožečah in se je vil do počivališča Studenec. “Vozili smo v koloni po prehitevalnem pasu,” je povedal. Po voznem pasu pa so v strnjeni koloni vozili tovornjaki. Do Unca je nato promet stekel, nato pa so se spet počasi premikali do Brezovice. Pri Razdrtem je nameraval zaviti z avtoceste, a tega ni mogel (varno) storiti, saj med tovornjaki ni bilo varne razdalje, ki bi to omogočala.

O gneči so poročali tudi s hitre ceste od Vipave proti Razdrtemu. Na novogoriški policijski upravi so potrdili, da so jih že zgodaj z Darsa obvestili o zastojih. Prometni policisti so s terena poročali, da je bil dopoldne zastoj že pri Vipavi, na počasno kolono tovornjakov so naleteli še pri prvem predoru na Rebrnicah, kolona osebnih vozil pa se je vila naprej od drugega predora. Gneča je bila tudi pri uvozu na avtocesto pri Razdrtem. Podobno so ugotavljali prometni policisti koprske uprave, ki so spremljali promet na avtocesti proti Ljubljani, dodatno ga je upočasnila nesreča pri Lomu.

Policisti pred prazniki voznike opozarjajo, naj v zastojih ustvarijo reševalni pas, vozniki tovornjakov pa naj upoštevajo prepoved prehitevanja. Voznikom svetujejo, naj se oborožijo s strpnostjo in naj dosledno upoštevajo prometne predpise.

Omejitve prometa zaradi praznikov
Zaradi praznikov bo po Sloveniji, med 8. in 22. uro omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t:
- v soboto, 27. 4.;
- v nedeljo, 28. 4.;
- v sredo, 1. 5.;
- v četrtek, 2. 5. 2024.

Najbolj brano