Pod pretvezo, da ji bo izmerila tlak, je ukradla denar

Policisti so prejeli prijavo, da je v Izoli k starejši občanki na dom prišla ženska, ki naj bi ji želela izmeriti tlak. Starejša občanka jo je povabila v stanovanje. V kuhinji ji je ženska pričela masirati hrbet in ji razlagala, da je to nov pristop pri meritvi krvnega tlaka. Po približno 5 minutah je storilka naglo pospravila vse pripomočke in se napotila iz stanovanja. Naknadno je gospa opazila, da so v sobi razmetane kuverte, denar pa je izginil.

 Foto: Sašo Švigelj
Foto: Sašo Švigelj

KOPER > Popoldan so policisti na avtocesti, na izvozu za Postojno, ustavili avtomobil toyota auris, poljske registracije, ki ga je vozil 23-letni državljan Uzbekistana. Prevažal je tri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Postopki še potekajo.

Trčila v drevo

Včeraj ob 14.50 je 33-letna voznica avtomobila peljala iz smeri Kozine proti Divači. Ker je vozila preblizu desnemu robu vozišča, je zapeljala izven vozišča in trčila v drevo. Lažje poškodovano so odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico. Z njo je bil v vozilu še otrok, ki ni poškodovan. Voznici so izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča pri Gračišču

Včeraj ob 18.40 je bila prometna nesreča pri Gračišču. Policisti so na kraju ugotovili, da je 32-letni voznik peljal iz smeri Kubeda proti Gračišču. V desnem ovinku ga je zaradi neprilagojene hitrosti odneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v kombi, katerega je peljal 51-letni voznik. Ta je pripeljal nasproti, torej od Gračišča proti Kubedu (po svojem smernem vozišču). S kraja so bili vsi odpeljani v izolsko bolnišnico v obravnavo (oba voznika in sopotnica v kombiju). Teža poškodb še ni znana. Policisti preverjajo sum storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja.

Vozil je pijan

V Kopru so ob 1.45 ustavili 30-letnega voznika avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.


Najbolj brano