V sydneyjskem nakupovalnem središču zabodenih več ljudi

V enem od nakupovalnih središč v avstralski metropoli Sydney je bilo danes v napadu z nožem ubitih najmanj pet ljudi, več pa je ranjenih, je sporočila tamkajšnja policija. Policistka je v posredovanju s strelnim orožjem ubila napadalca, ki naj bi deloval sam, poročajo tuje tiskovne agencije.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

SYDNEY > Motiv za napad za zdaj ni znan, prav tako ne identiteta napadalca. Policija pa ne izključuje možnosti, da je šlo za terorizem.

V bolnišnice so prepeljali osem ranjenih, med njimi je tudi mlajši otrok, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je v nakupovalno središče Westfield Bondi Junction v bližini znane plaže Bondi pohitela, potem ko so dobili prijavo, da je bilo več ljudi zabodenih z nožem.

Na posnetkih z družbenih omrežij je videti, kako ljudje zapuščajo poslopje ter reševalna vozila pred vrati. V nakupovalnem središču naj bi bilo v času napada več sto ljudi.

Avstralski premier Antony Albanese je dejal, da je grozljivi dogodek povsem nerazumljiv. Žrtvam in in njihovim svojcem je izrazil sočutje.

Tovrstni napadi so sicer v Avstraliji redki, navaja AFP. Novembra 2018 je z nožem oborožen moški na ulici v Melbournu ubil enega človeka in dva ranil, nato pa ga je policija ustrelila. Odgovornost za zločin je prevzela skrajna skupina Islamska država.


Najbolj brano