Las Vegas: Koprčana Nedoha v prvi rundi presenetil Turkmenistanec

Koprčan Jakob Nedoh je v noči na soboto opravil s prvo borbo v MMA (mešanih borilnih veščinah) ZDA, iz svetovne prestolnice igralništva pa se domov vrača poražen.

Jakob Nedoh Foto: Facebook/Jakob Nedoh
Jakob Nedoh Foto: Facebook/Jakob Nedoh

LAS VEGAS > V poltežki kategoriji ga je s tehničnim nokavtom v prvi rundi borbe premagal Turkmenistanec Dovledžan Jagšimuradov. Kljub temu vse še ni izgubljeno, saj ima Nedoh še možnost osvojiti naslov v poltežki kategoriji. Koprčan Nedoh svoje prednosti v višini proti Turkmenistancu ni uspel izkoristiti. Bolj izkušeni Dovledžan Jagšimuradov je pred polno dvorano v Las Vegasu že v prvi rundi premagal Nedoha, ki je lani trikrat zmagal v PFL Europe. Turkmenistanec je borbo začel z nekaj uspešnimi nizkimi udarci z nogo. Sledil je uspešen aperkat in močen udarec z desnico, ki je Nedoha spravil v zelo neugoden položaj. Turkmenistenec ga je takoj odločno napadel in nekaj časa se je Slovenec uspešno branil, a ne dolgo. Podplutba pod levim očesom Nedoha je izdala moč Jagšimuradovih udarcev. Dobri dve minuti pred koncem prve runde pa je nov aperkat Nedoha še bolj načel, usoden je bil nov močen udarec z desnico, ki je sledil, in Slovenec je padel na tla.

Sodnik je borbo hitro zaključil in Nedoh se v domovino vrača z mislimi na popravni izpit. Kljub porazu je še vedno “med živimi”, zmaga v naslednji borbi pa bi ga lahko popeljala v končnico in ima možnost za zmago na naslednji borbi ter osvojitev vseh šestih točk, bi ga lahko popeljala v končnico svetovne serije PFL.

Redni del sezone PFL je sestavljen iz šestih dogodkov, na katerih borci nabirajo točke za čim višjo uvrstitev na lestvici. Vsak se v borbi, ki traja tri runde, pomeri z dvema nasprotnikoma in poskuša zbrati čim več točk. V primeru poraza se točk ne dobi, zmaga po sodniški odločitvi prinaša tri točke, zaključek v tretji rundi jih prinese štiri, v drugi rundi pet, v prvi rundi pa šest točk. Štirje najboljši borci iz vsake kategorije po koncu rednega dela potujejo v končnico, ki se razplete na treh dogodkih. Na finalnem dogodku sezone se po dva borca iz vsake kategorije, ki jima uspe izločiti nasprotnika v polfinalu, pomerita v velikem finalu, ki prinaša zmagovalni pas in milijonsko denarno nagrado.


Najbolj brano