Vodišek na Majorki pridobil eno mesto

Slovenski jadralec Toni Vodišek je po drugem regatnem dnevu na tekmi svetovnega pokala na Majorki pridobil eno mesto in je zdaj skupno 13. Na pokalu princese Sofie v Palmi de Mallorci je danes v prvih treh plovih zasedel četrto, tretje in sedmo mesto, v zadnjih dveh pa ni zabeležil rezultata, je sporočila Jadralna zveza Slovenije (JZS).

Toni Vodišek
Toni Vodišek 

PALMA DE MALLORCA > Jadralke in jadralci razreda formula kite so imeli danes na sporedu pet plovov v precej bolj šibkem vetru kot prvi dan. Vodišek jih je v svoji skupini končal na četrtem, tretjem in sedmem mestu, v zadnjih dveh pa je zaradi napake sotekmovalca ostal brez uvrstitve oziroma je dobil DNC, piše JZS.

"Moram se spet navaditi startati z veliko ljudmi, kar mi je šlo nekoliko iz prakse, ostalo pa ni bilo slabo. Ko v redu startam in odvozim, mi gre dobro, hitrost imam," je prve plove ocenil Vodišek.

Glede zadnjih pa dodal: "V predzadnjem plovu me je sotekmovalec zapletel in potrebovali smo veliko časa, da smo vse odpletli. Potem žal ni bilo časa za zadnjo regato. Ker ni bilo nobene poškodbe opreme, nisem mogel dobiti 'redressa' (kompenzacije, op. STA), tako da nisem niti protestiral. Sotekmovalec se je opravičil, in je, kar je."

Po ponedeljkovem prvem dnevu je bil Vodišek po osmem, 14. in prvem mestu v svoji skupini skupno 14.

Marina Vodišek je svoje nastope dvakrat končala na 21. mestu, ostale pa na 19., 23. in 24. mestu. V skupni razvrstitvi je 22.

Jadralci razreda ILCA so opravili dve regati. V ILCA 7 je Žan Luka Zelko dvakrat prijadral med 20 najboljših, na 17. in 19. mesto v skupini, kar ga uvršča na skupno 39. mesto. Lin Pletikos, ki jadra v ženskem olimpijskem ILCA 6, je danes končala na 35. in 23. mestu v skupini in je trenutno 58.

Danes so prve nastope dočakale tudi jadralke razreda iQFOiL, kjer jadra Lina Eržen. Odjadrale so tri regate, ki jih je Eržen končala na 43. in 46. mestu, zadnje pa ni končala v predvidenem času. Po prvem dnevu je na 45. mestu.


Najbolj brano