V četrtek s Francijo tudi s tremi igralkami Mlinotesta in Izolanko

Rokometna zveza Slovenije je v Velenju predstavila slovensko žensko reprezentanco, ki se bo v četrtek ob 17. uri v tamkajšnji Rdeči dvorani na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo pomerila s Francijo. V izbrani vrsti so tudi štiri predstavnice primorskega rokometa.

Z današnje  predstavitve pred tekmo s Francozinjami v Velenju Foto: Aljažl Močnik
Z današnje predstavitve pred tekmo s Francozinjami v Velenju Foto: Aljažl Močnik

VELENJE > Letošnji uvod v kvalifikacije za evropsko prvenstvo bo peklenski, saj Slovenke najprej čakata dvoboja s Francozinjami - z aktualnimi olimpijskimi in svetovnimi prvakinjami. To pa bo le uvertura pred kvalifikacijskim turnirjem za zgodovinski prvi nastop na olimpijskih igrah.

Slovenke se sicer potegujejo za že deveti nastop na evropskem prvenstvu. Kvalifikacije so začele že lani z zmagama nad Latvijo in Italijo. Za tekmi s Francijo (prva bo v četrtek v Velenju, druga pa v nedeljo v Orleansu) je selektor Dragan Adžič vpoklical 21 igralk. Med njimi so štiri predstavnice primorskega rokometa. Morala bi biti tudi peta, a se je članica Mlinotesta Nuša Fegic zaradi službenih obveznosti sodelovanju odpovedala.

Ostale Primorke na tekmah s Francijo bodo Ajdovka Maja Svetik, članici Mlinotesta Ana Abina in Nena Černigoj ter Izolanka Ema Hrvatin. Ker bo tekma 29. februarja, so organizatorji poskrbeli, da bodo imeli prost vstop vsi, ki imajo na ta dan (vsake štiri leta) rojstni dan.

Slovenija bo morala v četrtek kar najbolje izkoristiti domačo dvorano, kjer bo še posebej na očeh prva dama reprezentance, kapetanka in nekdaj tudi igralka v prvi francoski ligi, Ana Gros, ki je pred tekmo povedala: “Vedno so doma prisotna lepa čustva, prebujajo se lepi spomini, ko se vrnem v Rdečo dvorano, kjer sem napravila prve rokometne korake. Od zadnje reprezentančne tekme v njej je minilo že kar nekaj let in res sem vesela, da se vračamo v Velenje. Upam, da nas pride podpreti čim več ljubiteljev rokometa.”

Slovenijo v nadaljevanju kvalifikacij za evropsko prvenstvo čakata aprila še tekmi z Latvijo v gosteh in Italijo v Ljubljani.


Najbolj brano